04 / 05 / 2024

Sipahiocağı

Sipahiocağı

1937 yılında Maslak'ta bulunan Ayazağa Kasrı restore edilerek yeniden hayat bulacakmış. Başbakan İsmet İnönü'nün talimatıyla başlayan restore çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi kasır Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edilecekmiş.

1956 yılında Harbiye binası yıktırılacakmış!

1956 yılında Harbiye binası yıktırılarak, yerine kıymetlendirilmesi işi kesinleşmiş. Sipahiocağı binası bir müddet önce yıktırılmış ve Harbiye binası yıktırıldıktan sonra arsa parsellenecekmiş. Arsaya 10 - 12 katlı katlı bina inşa edilecekmiş.

Sipahiocağı Haberi

Sipahiocağı



Ayazağa Kasrı yeniden canlanıyor


Eski devrin son günlerini yaşayan bina yeni bir hayata kavuşacak


Süvari Bincilik Mektebi yazın buraya yerleşecek, Kasır civarında Balkanlar'da eşi bulunmayan bir kapalı manej yeri yapılmaktadır



    Şişi - Büyükdere asfalt yolunun Zincirlikuyu'dan ileride sol tarafına isabet eden ağaçlıklar arasında bir müddetten beri kendi haline terk edilerek yavaş yavaş harap olmaya başlamış olan Ayazağa Kasrı, Başvekil İsmet İnönü'nün emriyle Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edildiğinden baştan başa tamir edilmektedir. 

    Senelerden beri insanların değil, kuşların bile uğramadığı Ayazağa Kasrı'na pek yakında şimdi Harbiye'de bulunan Süvari Binicilik Mektebi taşınacak, eski devrin son günlerini yaşamış ve onunla beraber ölmüş...