02 / 05 / 2024

Sirkeci Meydanı

Sirkeci Meydanı

1938 yılında Sirkeci Tren İstasyonu'nun etrafı açılacakmış ve Sirkeci'deki meydan da denize kadar genişletilecekmiş. Meydandaki bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri de yıktırılacakmış.

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1938 yılında Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılacak!

1938 yılında Sirkeci Tren İstasyonu'nun etrafı açılacakmış ve Sirkeci'deki meydan da denize kadar genişletilecekmiş. Meydandaki bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri de yıktırılacakmış.

Ereğli’de Sirkeci bölgesinin yolu genişletiliyor!

Konya’nın Ereğli ilçesinde Boyacı Ali Mahallesi Ulu Cami Meydanında yol genişletme çalışmaları hız kazandı. ‘Sirkeci’ olarak adlandırılan bölgede trafik akışının rahatlaması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Sirkeci Meydan Projesi'ne ne zaman başlanacak?

Projelendirme aşamasında çalışmaların devam ettiği Sirkeci Meydan Projesi ile surlar kullanıma açılacak ve Sirkeci Garı müzeye dönüştürülecek. Proje kapsamında çalışmaların 2015 sonunda başlaması planlanıyor.

Sirkeci-Cankurtaran arasında trafik yer altına alınıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada ile ilgili projelerini anlattı: “Sirkeci-Cankurtaran arasında trafik yeraltına alınıp büyük bir meydan kazandırılacak. Hedefimiz Eminönü’nü tamamen yayalaştırmak...”

Sirkeci Meydanı'ndaki arsa rekor fiyata satıldı!

İstanbul'un Sirkeci Meydanı, 1975 yılında yılında arsa satış rekoruna ev sahipliği yaptı... Sirkeci'deki 135 metrekarelik arsa metrekaresi 100 bin liradan 11 milyon TL'ye satılmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış'ın o haberi..

1975 yılında Sirkeci'de satılan bir arsa Türkiye'de arsa satış rekoru kırmış!

1975 yılında Sirkeci Meydanı'nda, 135 metrekarelik bir arsa 11 milyon liraya satılmış. İzale-i şuyu ile açık artırmayla satılan arsanın metrekaresi 100 bin liraya fiyat bularak Türkiye'de arsa satış rekoru kırmış.

Taksim Meydanı'nın kararı bugün verilecek!

Taksim Meydanı'nın yayalaştırma projesi bugün yapılacak toplantıyla karara bağlanacak

Sirkeci Garı'nda sosyal sorumluluk projesi!

Pfizer sponsorluğunda gerçekleşen ”Randevu: RA’da Sanatla Buluşma” adlı sosyal sorumluluk projesi, Sirkeci Garı’nda karikatürist 21 Ekim’e kadar ziyaretçilere sergilenecek.

Taksim Meydanı Yayalaştırma projesinde ilk etap haftaya başlıyor!

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'nin Tarlabaşı-Harbiye yönünü kapsayan ilk etap inşaatı yaklaşık bir hafta sonra başlıyor

Taksim Meydanı Düzenlemesi ihalesini Kalyon İnşaat kazandı!

Taksim Meydanı'nı silbaştan düzenleyecek projede ilk ihale tamamlandı. 15 bin kazıklı ilk 'dalış tüneli'nin inşaatı 5 gün içinde başlıyor.

Kalyon İnşaat Taksim Meydanı Projesi'ne 5 gün içinde başlıyor!

Taksim Meydanı'nı silbaştan düzenleyecek projede ilk ihale tamam. 15 bin kazıklı ilk 'dalış tüneli'nin inşaatı 5 gün içinde başlıyor

Meydan Uskumruköy'de son 5 villa!2+1 dubleks villa 340 bin dolar!

BTS İnşaat tarafından İstanbul Sarıyer'de yükselen villa projesi Meydan Uskumruköy'de 5 son villanın satışına devam ediliyor. Projede teslimler 2013'ün Mart ayında yapılacak.

Sirkeci Meydanı Haberi

Sirkeci Meydanı



Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılıyor


Nafıa, deniz kenarındaki kulübeleri kavun karpuz sergilerini yıktırıyor


    Nafia Vekaleti Sirkeci Şimendifer İstasyonu'nun etrafını açmak için yapmakta olduğu tetkikleri bitirmiş ve faaliyete geçmiştir. İstasyonun caddeye çıkış tarafındaki küçük meydancığı kapayan polis ve inzibat daireleriyle çalgılı istasyon gazinosu yıktırılacaktır. Bu suretle meydan çok genişlemiş olacaktır. Meydanın ortasına ileride bir park yapılması da düşünülüyor.




    Diğer taraftan Sirkeci İstasyonu'nun trenlere giriş cephesi önündeki meydan da denize kadar genişletilecektir. Burada mevcut bir takım kulübeler, karpuz -...