13 / 05 / 2024

Sirkeci projesi

Sirkeci projesi

1937 yılında Sirkeci Garı'nın Yenikapı'ya taşınması gündeme gelmiş. Tarihi garın Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı'na yakın olması planlanmış. Garın bulunduğu sahanın bir kısmına yol bir kısmına da park yapılacakmış.

Sirkeci Harem İskelesi kalkacak!

Tarihi yarımadanın çehresi değişiyor. Banliyo trenlerinin kaldırılmasıyla, Unkapanı-Yedikule arasındaki sahil şeridi 5 yıldır üzerinde çalışılan proje çerçevesinde yeniden şekillenecek. Gar müze olacak.

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yarın hizmete alınacağını açıkladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi 26 Şubat'ta açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, modern altyapıyla yeniden hayata geçirilen toplamda 8.3 kilometrelik ‘Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin 26 Şubat Pazartesi günü açılacağını müjdeledi.

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar açılacak! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesinde hangi duraklar var? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sisteminin ne zaman açılacağını Bakan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını açıkladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi iptal edildi!

İTO'nun ağustos ayı meclis toplantısında konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Sirkeci projesini yapacak müteahhidin İTO’nun özel şartlarını kabul etmemesi nedeniyle projenin iptal edildiğini söyledi.

Gül İnşaat'a TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için onay!

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için Gül İnşaat ile sözleşme imzalanmasıyla ilgili önerge İTO Meclisi aralık ayı olağan toplantısında 44 red, 97 kabul oyuyla kabul edildi.

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

TOBB İTO Sirkeci'de YİD modeliyle otel, iş ve kültür merkezi yapacak!

2006'da çalışmalarına başlanan ve 2010 yılında ihaleye çıkan TOBB İTO Sirkeci projesi yeniden ihaleye çıkıyor. Son başvuru tarihinin 13 Nisan olarak belirlendiği projede otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezi olacak...

Sirkeci Meydan Projesi'ne ne zaman başlanacak?

Projelendirme aşamasında çalışmaların devam ettiği Sirkeci Meydan Projesi ile surlar kullanıma açılacak ve Sirkeci Garı müzeye dönüştürülecek. Proje kapsamında çalışmaların 2015 sonunda başlaması planlanıyor.

Sirkeci Çevre Düzenleme Projesi ile konser adası oluşturulacak!

Sirkeci Çevre Düzenleme Projesi ile Unkapanı Köprüsü’nden Sarayburnu’na kadar olan sahil yayalaştırılıp, trafik yeraltına alınacak.

Sirkeci projesi Haberi

Sirkeci projesi



Sirkeci İstasyonu yerinde geniş bir park...


İstasyon Yenikapı'ya kalkarsa bugünkü sahadan nasıl istifade edilecek?



    Müstakbel İstanbul Limanı'nın Yenikapı'da inşası etrafındaki cereyan, gün geçtikçe kuvvetleniyor. Bu işlerle yakından alakadar olanlar, liman hakkında esaslı tetkikat yapanlar, İstanbul'un müstakbel limanın Yenikapı'da tesisini zaruri görüyorlar.

    Belediye, limanın mevki hakkında fikirlerini henüz açıkça söylemedi. Bunun sebebi basittir: Şehir planını yapmaya memur olan B. Prost'e henüz imar projesini hazırlayarak belediyeye vermemiştir. Belediye, şehrin şu veya bu bakımdan şeklini, çehresini değiştirecek bir mütalaada bulunmuyor. 

    Ancak B. Prost yaptığı tetkiklerin neticesinde İstanbul'un müstakbel limanını Yenikapı'da yapmayı muvafık görmüştür.

    Liman Yenikapı'da tesis edildikten sonra...