27 / 04 / 2024

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yarın hizmete alınacağını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın Yedikule istasyonunda incelemeler yaptı. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile İstanbul'un şehir içi raylı sistem ağını güçlendirecek, şehre farklı bir vizyon kazandıracak en önemli projelerden birisi olan bu projeyi başarı ile tamamladıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 12 şehirde işletme altında olan 868,3 km şehir içi raylı sistem hattının 398,8 km'sini kendilerinin yaptıklarını söyleyerek, yeni projeleri sürdürdüklerini de ifade etti.

Bakanlık olarak Kocaeli, Konya, Bursa ve İstanbul'da olmak üzere toplamda yapımı süren 8 projede 98 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatına devam ettiklerini söyleyen Uraloğlu, bu sekiz projeden yarın açılışını yapacakları Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Hattı ile beraber 4'ünün İstanbul'da bulunduğunu kaydetti.

 Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

İSTANBUL'A HİZMET DEVAM EDECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul'a 131 kilometre olarak raylı sistem hattı kazandırdıklarını kaydederek "Yarın, Sirkeci-Kazlıçeşme hattımızı da açtığımız zaman  uzunluk 139,3 kilometreye kadar çıkacak. Bu süreçte kimse şüphe duymasın bizim Bakanlığımız milletimizin ulaşım ihtiyaçlarına en üst seviyede  yatırımlar yaparken, kentin en değerli alanlarını da siz değerli vatandaşlarımızın kullanımına kazandırarak sosyal hayata önemli katkılar sunmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İstanbul'un ulaşım sorunundan dolayı yüzeyden çözmenin mümkün olmadığına, yer altına kadar metrolara inilmesi gerektiğine vurgulayan  Uraloğlu; "Bakanlığımızın yapımı süren projeleri bittiğinde İstanbul'un raylı sistem uzunluğunun da 394 kilometreye kadar çıkacağı ve 600 kilometrenin üzerinde bir metro hattı daha yapılması gerektiğini kaydetti. Bize göre şehir içi ulaşımda öncelik de bu yönde olmalı. İstanbul, temel atmama törenleri değil, ihtiyaçları giderecek proje üstüne projeyi, yani gerçek hizmeti bekliyor. İstanbul, hemşerilerimizin dertleri ile dertlenen,  isteği İstanbul olan bir belediye başkanını hak etmektedir. Bakan Uraloğlu, "Seçimden sonra mevcut yönetimin bir arpa boyu yol gidemediği ve belediye sorumluluğundaki raylı sistem uzunluğunu ilk beş senede  iki katına, 2034 yılına kadar ise 1004 kilometreye çıkarmayı istiyoruz.

Bizlerin İstanbul'a olan hizmet aşkı asla bitmeyecek ve İstanbul için ulaşım projelerini hayata geçireceğiz." dedi.Bakan Uraloğlu, açıklamasının ardından Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Test sürüşü, Yedikule ile Sirkeci istasyonu arasında gerçekleştirildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İzmir'e YHT geliyor!

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi 26 Şubat'ta açılıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 


Geri Dön