28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! İzmir'e YHT geliyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! İzmir'e YHT geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir'de yeni çevre yolu projesini de bitirdiklerini kaydederek, "Yüksek hızlı tren İzmir'e inşallah geliyor." diye konuştu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu tarafından Balçova Termal Otel'de organize edilen "Sürdürülebilirlik Odağında Lojistik Sektörü ve Gelecek Trendleri" ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı'nın açılış oturumuna katılarak açıklamada bulundu. 

Yapmış olduğu konuşmasında bakanlığın ulaştırma ve haberleşme ağına yönelik yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Bakan Uraloğlu, 2028 yılına  kadar 1780 kilometre daha otoyol yapmayı ve yaklaşık 14 bin kilometre olan demir yolu ağını da 28 bin kilometreye, 57 olan havalimanı sayısını da 61'e çıkarmayı planladıklarını ifade etti. 

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şöyle devam etti; "Hava yolunda ciddi gelişmelerimiz olacak ama demiryolu hem yük hem yolcuda çok büyük oranlarda gelişecek. Biz de yatırımımızı ona göre yapacağız. Her 15 saniyede bir uçak geçiyor ülkemizden. Böyle bir coğrafyadayız ve 173 ülkeyle hava yolları anlaşmamız var. Şu anda da 130 ülkede 143 noktaya doğrudan uçuş yapan bir ülkeyiz.

Öte yandan, 2023 yılında İstanbul ve Çanakkale boğazlarından yaklaşık olarak 84 bin gemi geçti. Bu her boğazdan yaklaşık 40 bine yakın gemi anlamına gelir. 4 saatlik bir uçuş mesafesinde 67 ülkeye kadar ulaşabiliyoruz. Bu 67 ülkede de 1,4 milyar insan yaşıyor. Bunların 40 trilyon dolar gayri safi milli hasılası var. 8 trilyon dolar da ticaret potansiyeli bulunuyor. Coğrafya haritasını bilmeyen birine gösterirseniz 'en kritik yer, en stratejik yer neresidir'" cevabın Türkiye olduğunu gösterir. Böyle kıymetli bir coğrafya üzerinde bulunuyoruz." ifade etti. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! İzmir e YHT geliyor!

PROJELER BİTME AŞAMASINA KADAR GELDİ

Bakan Uraloğlu, ticaretin genel anlamda doğu-batı ekseninde geliştiğini, son zamanlarda kuzey-güney aksında da çok ciddi gelişmeler olduğunu kaydetti.

Basra Körfezi'nden Ovaköy'e 1200 kilometrelik otoyol, demir yolu, enerji nakil ve iletişim hatlarını içeren Kalkınma Yolu Koridoru'nu bu gelişmeyi önceden görerek planladıklarını aktaran Uraloğlu, "Bugün bitirmiş olsaydık Süveyş Kanalı'ndaki sıkıntılar konuşulmuyor olurdu ve sadece 21 günde bu ulaşımı biz sağlamış olurduk. Projeler bitme aşamasında. Bu sene içerisinde başlayabilir miyiz diye gayret içerisindeyiz." dedi.

Öte yandan, Ankara-İstanbul arasındaki yeni bir otoyol yapmayı planladıklarını ifade eden Bakan  Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nu bitireceklerini ve devamında da bu yolu Antalya'ya bağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

İhalesi yapılan ve proje aşamasında olan yatırımları anlatan Uraloğlu, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Polatlı'dan itibaren 508 kilometre olduğunu, 2026 sonu ya da 2027 başında tamamlanmasının hedeflendiğini aktardı.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi 26 Şubat'ta açılıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 

İstanbul'dan  Ankara  tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 


Geri Dön