27 / 04 / 2024

şirketi hayriye

şirketi hayriye

1937 yılında Şirketi Hayriye, Boğaziçi'ni canlandırmak faaliyete geçmeye karar vermiş. Şirket, imar faaliyetini ihtiva eden yeni bir planla Boğaziçi'nde yeni bir hayat yaratmak için teşebbüslerde bulunacakmış.

1936 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'nde taksitle ev satacak!

1936 yılında Şirketi Hayriye İdaresi, Boğaz'ı imar etmek ve rağbeti arttırmak için Beykoz, Kandilli ve Kanlıca'da satın aldığı arsalara ucuz evler inşa edip, bu evleri isteyenlere taksitle satacakmış.

1936 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'ne özel broşür bastırmış!

1936 yılında Boğaziçi'ni canlandırmaya çalışan Şirketi Hayriye, Boğaziçi'nde sayfiye kiralamak isteyen İstanbullular için broşür bastırmış. Basılan broşür, yalı ve köşklerin fiyatını, adresini ve özelliklerini gösteriyormuş.

1937 yılında Boğaziçi'ni güzelleştirmek için mehtap alemleri, sandal safaları tertibi düşünülmüş!

1937 yılında Şirket-i Hayriye, Boğaziçi'nin imarına katkıda bulunmak ve Boğaziçi'ni eski günlerine kavuşturmak için Boğaziçi'ni Güzelleştirme Cemiyeti adıyla bir cemiyet kurmaya karar vermiş. Bu cemiyet mehtap alemleri, sandal safaları düzenleyecekmiş.

1936 yılında Şirket-i Hayriye Boğaziçi'nin imarı için eğlence yerleri yapacakmış!

1936 yılında Şirket-i Hayriye İdaresi halkın Boğaz'a rağbetini arttırmak için çalışmalara başlamış. Boğaziçi'ne yeni binalar inşa edilecekmiş, ucuz fiyata kiraya verilecek yada taksitle satılacakmış. Böylece Boğaziçi'ne rağbeti artıracaklarmış.

Sohho Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sohho Tasarım Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Hacıhasanoğlu ve Hayriye Azra Hacıhasanoğlu ortaklığında kuruldu.

Ramoline Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ramoline Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Hayriye Doğan tarafından kuruldu.

Atölye Heyday İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Atölye Heyday İç Mimarlık Anonim Şirketi Pendik'te Hayriye Pınar tarafından kuruldu.

Bahab İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bahab İnşaat  Limited Şirketi Esenyurt’ta  500 bin TL sermaye bedeli ile Hayriye Dikmen tarafından kuruldu.

Adea Yapı Mimarlık Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Adea Yapı Mimarlık Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli’de 300 bin TL sermaye bedeli ile İlkay Torum ve Banu Hayriye Karahan tarafından kuruldu.

Nurba İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nurba İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Bahadır ve Hayriye Bilgili ortaklığında kuruldu.

Hayriye Hanım Konağı Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Hayriye Hanım Konağı Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Petra Seyahat İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Petra Seyahat İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Özkan  Taçar ve Aslı Hayriye Taçar ortaklığında kuruldu. 

Hepe Tasarım Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Hepe Tasarım Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Hayriye Pınar tarafından kuruldu. 

Mhm Arena Yapı Çelik Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mhm Arena Yapı Çelik Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Hayriye Vurkun, Muammer Vurkun ve Muharrem Urkun ortaklığında 15 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Shg Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Shg Yapı Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Selami Aydemir ve Hayriye Yıldırım imzasıyla kuruldu.

Eteam Enerji Danışmanlık ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eteam Enerji Danışmanlık ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Hayriye Semra Doğan imzasıyla kuruldu.

1937 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'nde yeni bir hayat yaratacak!

1937 yılında Şirketi Hayriye, Boğaziçi'ni canlandırmak faaliyete geçmeye karar vermiş. Şirket, imar faaliyetini ihtiva eden yeni bir planla Boğaziçi'nde yeni bir hayat yaratmak için teşebbüslerde bulunacakmış.

şirketi hayriye Haberi

şirketi hayriye



Boğaziçi'ni canlandırmak için iyi bir teşebbüs 


Şirketi Hayriye büyük bir programla faaliyete geçmeye karar verdi


Fakat acaba yalnız şirketin faaliyeti Boğaz'ı canlandırmak için yeter mi?


    İstanbul'un en güzel bir parçası olduğu halde senelerden beri uğradığı ihmal yüzünden her gün biraz daha sönen, biraz daha boşalan Boğaziçi'nde yeniden bir hayat yaratmak ve eski rağbetini celbederek bu şirin tabiat parçasını şenlendirmek imkanları araştırılıyor.

    Bu alakasızlık devam ederse Boğaziçi'nin bir gün tamamen boşalacağını idrak eden Şirketi Hayriye, kendi öz canını tehlikede gördüğü için 937 yaz mevsiminden itibaren tatbikine başlanmak üzere İstanbulluları Boğaz'da oturmaya teşvik edecek bazı kolaylıklar ve bazı imar faaliyetini...