15 / 05 / 2024

Şırnak Cizre tüneli

Şırnak Cizre tüneli

Şırnak ile Cizre arasındaki mesafeyi 45 dakikadan 15 dakikaya indiren Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı.

Şırnak-Cizre duble yolunda sona gelindi!

Terör örgütü PKK’nın defalarca saldırıp engellemeye çalıştığı Şırnak-Cizre duble yolundaki çalışmalarda sona gelindi. Cudi Dağı’ndaki tünellere şehitlerin adının verildiği yol 10 gün sonra hizmete açılacak.

Şırnak Cudi Dağı Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımına 2009 yılında başlanan Şırnak-Cizre karayolunun Cudi Dağı bölgesindeki tünel ve viyadük inşası çalışmalarının sonuna gelindi. 1.5 kilometre olan Cudi-2 tünelinde betonlamaya geçildi.

Prysmian Group'tan Avrasya Tüneli projesine özel kablo!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'ne özel kablo üretti.

Gali-Zaho Tüneli'nin kazısı tamamlandı!

Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirket geçen yıl haziran ayında yapımına başladığı, kazı tamamlandı...

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat, Kuzey Irak ve Türkiye'yi bağlayacak Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını bitirdi. Proje, Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamlayarak tünelin iki tarafını birleştirdi.

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak!

Limak‘ın tüneli 2015‘te Irak ticaretini uçuracak. Türkiye-Irak arasındaki geçişi kolaylaştıracak tünel tamamlanıyor. 3,6 km'lik tünelle Irak-Türkiye ticareti 2015’te çok daha güvenli ve hızlı hale gelecek.

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Ovit Tüneli'nde 12 bin 100 metre aşıldı!

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki Ovit Dağı' nda yapımı süren Ovit Tüneli' nin 12 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı. İnşaatına 2012'de başlanan Ovit Tüneli' nin 2015 sonunda bitirilmesi hedefleniyor...

Avrasya Tüneli geçiş ücreti: 4 Dolar+ KDV!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı.Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar şimdiki kurlarla 10.5 liraya denk geliyor.

Avrasya Tüneli'nde 2016'da teker döner!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar+KDV olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli köprü trafiğini yüzde 10 azaltacak!

Avrupa ile Anadolu yakasını deniz altından karayoluyla bağlayacak Avrasya Tüneli' ni inceleyen Ulaştırma Bakanı Elvan " Geçiş ücreti 4 dolar artı KDV olacak " dedi...

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti 4 dolar artı KDV!

Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar bugünkü kurla 10.5 liraya denk geliyor

Şırnak Cizre tüneli Haberi

Şırnak Cizre tüneli

Şırnak ile Cizre arasındaki mesafeyi 45 dakikadan 15 dakikaya düşürmek için hizmete açılan Cudi Dağı tünellerinde çalışmalar 21 yıl sonra tamamlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Cudi Dağı’ndan açılan ve Cizre, Silopi ile Şırnak’ı birbirine bağlayan 2 tünel, yaklaşık 21 yıl aradan sonra faaliyete başladı. İki bölge arasındaki 45 dakikalık uzaklık, 15 dakikaya indirildi.

Biri 700, diğeri 800 metre uzunluğunda olan 2 tünel tamamalandı. Yaklaşık 21 yıl önce başlanan çalışmalar tamamlanarak...