18 / 05 / 2024

şırnak esnafı

şırnak esnafı

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, "Esnaf son noktaya geldi. Bitmek üzereler. Pandemi sürecinde siftah yapmıyorlar. Kiralar arttı" dedi.

Şırnak'ta esnaf zor durumda! Kiralar arttı, siftah yok!

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, "Esnaf son noktaya geldi. Bitmek üzereler. Pandemi sürecinde siftah yapmıyorlar. Kiralar arttı" dedi.

Cizre'de 150 esnaf Kovid-19 nedeniyle kepenk kapatacak!

Şırnak Cizre'de koronavirüs nedeniyle 150 dolayında esnaf, 1 hafta boyunca dükkanlarını kapatma kararı aldı.

Şırnak'a 6 bin yeni konut yapılacak!

Esnafın sorunlarını dinleyen Şırnak Valisi Su:"Bir yıl içinde modern bir Şırnak inşa edilmiş olacak. 6 bin yeni konut yapacağız." dedi.

Şırnak'ta terör mağdurları için ilk etapta bin 266 konut yapılacak!

Şırnak Valisi Su, esnafı ziyaret ederek, terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için yapılacak olan konutlarla ilgili bilgi verdi.

Kordon ve Pasaport esnafına çöp uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinin doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

Şırnak'ta kömür tünelinde göçük meydana geldi!

Şırnak Valiliği, kaçak olarak açık sistemle işletilen kömür tünelinde mahsur kalan 3 işçinin kurtarılması için AFAD Başkanlığı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kurtarma ekibi istendiğini bildirdi.

Şırnak'ta kömür ocağında göçük meydana geldi!

Şırnak'ta özel bir kömür ocağında meydana gelen göçükte, 1 işçi toprak altında kaldı. Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Toptepe köyü yakınlarında bulunan 2 nolu özel kömür ocağında göçük meydana geldi.

Son 1 yılda 64 bin esnaf azaldı!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV ), Türkiye genelinde esnaf sayısının bir yılda 64 bin (yüzde 3,4) azalarak 1 milyon 849 bine gerilediğini açıkladı.

Şırnak Üniversitesi bahar şenlikleri iptal edildi!

Şırnak Üniversitesi'nce (ŞÜ) düzenlenecek olan 4. bahar şenlikleri, Soma’da yaşanan olayın ardından iptal edildi. Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, geleneksel hale getirdikleri bahar şenliklerinin Soma'daki olayın ardından öğrencilerin isteğiyle iptal edildiğin

TOKİ Ağrı, Erzurum, Hakkari, Kars, Şırnak ve Van'da 1303 adet daire yaptıracak!

Agrı, Erzurum, Hakkari, Igdır, Kars, Siirt, Şırnak ve Van illeri 1303 Adet Konut, ASM, Ticaret Merkezi Sosyal Tesis,Cami,Okul,Yurt,Bina ve Jandarma Tesisi İnşaatları ile Adaiçi Altyapi, Genel Altyapı ile Çevre Düzenleme İnşaat işleri ihale edilecek...

Şırnak'ta fırtına minareyi devirdi!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle Serebiye Köyü Camisi'nin minaresi bir evin üzerine devrildi, 2 kişi yaralandı. Fırtına nedeniyle ilçede çok sayıda binanın da çatısı uçtu...

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni hizmet binası açıldı!

Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni hizmet binası Manisa Vali Abdurrahman Savaş'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılış törenine Manisa Vali Abdurrahman Savaş, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Belediye Başkanı Salih Hızlı katıldı...

Palandöken: Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkarlar rahatlayacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ( TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Faizlerin indirilmesi ile esnaf ve sanatkar kesimimizde büyük bir rahatlama olacaktır ” dedi...

şırnak esnafı Haberi

şırnak esnafı

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, kent genelinde vaka sayılarının arttığına dikkat çekerek “AKP’li Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka da koronavirüse yakalandı ve Ankara’da tedavi görüyor. Belediye kapalı ve personelin çoğu koronavirüs. Hastanelerdeki durum ise hiç iç açıcı değil” diye konuştu.

Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre; Kovid-19 salgını sürecinde Şırnak’taki küçük esnafın maddi zorluklarla mücadele ettiğinin altını çizen Yeren, “Esnaf son noktaya geldi. Bitmek üzereler. Pandemi sürecinde siftah yapmıyorlar. Kiralar arttı. Müşteriler azaldı. İnsanlar karın tokluğuna çalışır hale geldi. İşsizlik sorunu had safhada. Kötü olan ekonominin üzerine bir de koronavirüs en çok Şırnak’ı vurdu” açıklamasında bulundu.

Kahvecilerin kira isyanı: Artık batıyoruz demiyoruz, battık diyoruz!

Adım başı kiralık dükkan ilanları artık...