02 / 05 / 2024

Şırnak'ta kömür tünelinde göçük meydana geldi!

Şırnak'ta kömür tünelinde göçük meydana geldi!

Şırnak Valiliği, kaçak olarak açık sistemle işletilen kömür tünelinde mahsur kalan 3 işçinin kurtarılması için AFAD Başkanlığı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kurtarma ekibi istendiğini bildirdi.



Şırnak Valiliği, Cudi Dağı eteklerinde kaçak olarak açık sistemle işletilen kömür tünelinde mahsur kalan 3 işçinin kurtarılması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kurtarma ekibi istendiğini bildirdi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkez Toptepe köyü kırsalında kaçak olarak açık sistemle işletilen kömür tünelinde saat 15.20 sıralarında meydana gelen göçükte 3 işçinin göçük altında kaldığı belirtildi.


Göçük altında kalan işçilerin çıkarılması için olay mahalline yakın ancak başka bir olaya müdahale için hareket eden AFAD İl Müdürlüğü'nden 5 kişilik ekibin olay yerine sevk edildiği ifade edilen açıklamada, "Kömür ocağı yaklaşık 80 metre derinlikte ve giriş kısmı yaklaşık 1 metre çapındadır. Tünele, asansör sistemiyle inilmektedir. Kaçak olarak açık sistemle işletilen kömür tünelinde mahsur kalan 3 işçinin kurtarılması için AFAD Başkanlığı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kurtarma ekibi istendi" denildi.


AA


Geri Dön