02 / 05 / 2024

Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi

Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi

Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iki önemli ödüle layık görüldü. Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi “En İyi Ar-Ge Merkezi” seçildi.

Şişecam 40 milyon TL'ye Gebze'de bilim ve teknoloji merkezi kurdu!

Şişecam Topluluğu, 40 milyon TL’lik yatırımla Gebze - Çayırova’da kurduğu Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi, rakiplerin ve cam sektörü araştırmacılarının büyük ilgisini çekti..

Şişecam da seferberliğe katıldı! Deprem bölgesine 225 milyon TL yardım…

Çeşitli kurum ve kuruluşların deprem bölgesine ve depremzedelere yönelik yaptığı yardım seferberliğine Şişecam da katıldı.  Şirket ayni ve nakdi olarak 225 milyon lira destekte bulundu.

Şişecam Blokları Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güngören Şişecam Blokları rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şişecam Düzcam Avrupalı mimarlarla Online Share Seminerleri'nde buluştu!

Şişecam Düzcam, online olarak düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve Mühendislik Forumu Share Bükreş ve Share Sofya Webinarları’nda Avrupalı mimarlar ve mühendislerle buluştu.

Şişecam Düzcam Avrupalı mimarlarla buluştu!

Şişecam Düzcam, Yunanistan'da gerçekleşen Share Atina 2019'da Avrupalı mimarlar ve mühendislerle buluştu.

Şişecam Çayırova’daki fabrikasını Balıkesir'e taşıyor!

Topkapı arazisini 320 milyon TL’ye İş GYO ve Nef’e satan Şişecam, Çayırova’daki cam elyaf fabrikasını 400 milyon TL’lik yatırımla Balıkesir’e taşıyor.

Şişecam'a Communicator Awards’dan 5 ödül!

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu Communicator Awards’dan 5 ödül aldı

Şişecam Topluluğu, genel merkezini Tuzla’ya taşıdı!

Şişecam Topluluğu, genel merkezini Tuzla’ya taşıdı. Çalışanlarına sağlıklı ve esnek bir çalışma ortamı sunan Şişecam Genel Merkezi, küçük ve keyifli bir mola vermek isteyen çalışanları için özel olarak tasarlanmış yeme-içme, eğlence ve dinlenme alanlarıyla da dikkat çekiyor.

Şişecam ile EBRD, geri dönüşüm sektörüne giriyor!

Şişecam Topluluğu ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’de cam geri dönüşüm sektörüne sanayileşme yolunda büyük ivme kazandıracak önemli bir ortaklığa imza atıyor.

Şişecam'a İhracat Şampiyonu ödülü!

Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde 2015 yılında ihracat lideri olarak ödüle layık görüldü.

Üsküdar Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesi hayata geçiyor!

Üsküdar Belediyesi Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Ünalan Bilim ve Gözlem Evi projesini hayata geçiriyor. Proje için 26 milyon 322 bin lira harcandı.

Şişecam, İstanbul Cam 2016 Fuarı’na katıldı!

Şişecam Düzcam, ‘İstanbul Cam 2016 Fuarı’nda Isıcam’ın yenilenen marka mimarisini sektör profesyonellerine tanıtırken, enerji tasarrufu, güvenlik, gürültü kontrolü ve dekorasyonda şeffaflık sunan yenilikçi ve özel çözümleriyle büyük ilgi gördü.

Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi Haberi

Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi

Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iki önemli ödüle layık görüldü. Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi “Cam ve Cam Ürünler” ve “İletişim ve İşbirliği” alanlarında “En İyi Ar-Ge Merkezi” seçildi.


Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik, ödüllerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Şişecam, bugünkü rekabet gücünü, geleceğin ürünlerine ve üretim teknolojilerine sahip olma yarışındaki yerini araştırma ve teknolojik geliştirme faaliyetlerine dayandırıyor. Bu değerli ödüller de Şişecam’ın Ar-Ge ve inovasyon alanındaki istikrarlı çalışmalarının bir sonucu” dedi.


Türkiye’de kurumsal Ar-Ge faaliyetlerinin öncülerinden olan Şişecam Topluluğu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından iki önemli ödüle layık görüldü. Şişecam Topluluğu’nun 40 milyon TL’lik yatırımla Gebze-Çayırova’da geçen yıl faaliyet geçirdiği Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi, “Cam...