03 / 05 / 2024

şişli eml yerine ne yapılacak

şişli eml yerine ne yapılacak

Yaklaşık 60 dönüm arazi üzerinde yer alan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin, Bulgar Ortadoks Kilisesi Vakfı’na devredilmesi sonrasında okulun yıkılıp yerine gökdelen yapılacağının söylenmesine okulun mezunları ve vatandaşlar tepki gösterdi...

Çiğli'ye Millet Bahçesi müjdesi!

AK Parti Çiğli Adayı Okan Korkmaz, projelerini Egeli Sabah’a anlattı. İzmir’in en büyük sorunu Harmandalı çöplüğünü kaldıracaklarını belirten Korkmaz, “Yerine Millet Bahçesi yapacağız” dedi

Şişli Meslek Lisesi yerine AVM geliyor!

Yıllardır tartışılan Şişli Endüstri Meslek Lisesi yerine AVM ve rezidans projesinin ilk adımı atıldı, okulun bazı bölümlerinda yıkımlar gerçekleştirildi. 

Şişli Teknik Lisesi'nin yerine AVM ve rezidans geliyor!

2012 yılında Vakıflar Kanunu’nda yapılan değişikler ile tartışmalı bir hal alanŞişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinda  Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, inşaat firması Taş Yapı’yla anlaştı. 

Şişli'deki AKUT binası tahliye edilecek!

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) Şişli'deki binasının tahliyesi kararının, derneğin, yönetmeliğin ve irtifak hakkı ön izin sözleşmesinin gereklerini yerine getirmemesi dolayısıyla alındığı bildirildi.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi yerine AVM'ye tepki!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ercan Bodur ve bazı üyeler, lisenin önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkalacak mı?

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği üyeleri, lisenin yıkılarak yerine alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağı iddiasında bulundu.

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şişli'de bir bina inşaatında yangın çıktı!

Şişli'de, inşaat halindeki bir binanın çatı katında çıkan yangın, çevredekilere panik yaşattı. Yangına müdahale için yola çıkan itfaiye ekiplerinin trafik nedeniyle olay yerine ulaşmakta zorlandığı görüldü.

Stat için yeni öneri Çiğli!

İzmir Karşıyaka 2. Başkanı Azat Yeşil, Yalı'daki eski stadın yerine yenisinin yapımı ile ilgili sıkıntılar çıkması üzerine alternatif bulduklarını belirtti. Stat için yeni öneri Çiğli!

Şişli'de 12'nci kattan düşen işçi öldü!

Şişli'de, eski likör fabrikasının yerine yapılan inşaatta iş kazası meydana geldi. 12. kattan zemine düşen Mehmet Akar adlı işçi hayatını kaybetti. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Çiğli Afet Alanı'na inşaat molozu ve toprak yığılması tepki çekti!

Yeni Asır'ın haberi ses getirdi, harekete geçen Çiğli Belediyesi, moloz dağının yanında duran ve trajikomik bir görüntü oluşmasına yol açan "Afet sonrası ilk toplanma yeri" yazılı tabelayı da sökerek yeni yerine taşıdı.

Şişli'de 6 katlı bina çöktü!

Şişli'de yıkımı yapılan bir binanın iç kısımlarında çökme meydana geldi. Olayda 2 kişi göçük altında kaldı. Göçük altında kalan işçilerden birisi kendi imkânlarıyla çıkarken, diğeri ise olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı...

Şişli Likör Fabrikası'nın yerine inşa edilen gökdelenlerin imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre "Endüstriyel Miras" kapsamında tescilli olan ve yıkılan Şişli Likör Fabrikası'nın yerine inşa edilen gökdelenlerin altılığını oluşturan imar planı iptal edildi. Davaya konu olan Quasar'ın sahipleri müdahil oldu.

şişli eml yerine ne yapılacak Haberi

şişli eml yerine ne yapılacak

Yaklaşık 60 dönüm arazi üzerinde yer alan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin, Bulgar Ortadoks Kilisesi Vakfı’na devredilmesi sonrasında okulun yıkılıp yerine gökdelen yapılacağının söylenmesine okulun mezunları ve vatandaşlar tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nde protesto yapan grup, bakanlığa dilekçe verip, kararın durdurulmasını istedi. 


Kendilerine 'Okulumu yıktırmam inisiyatifi' adını veren okul mezunları ve sendika üyelerinde oluşan 15 kişilik grup Beşiktaş’ta bulunan Çevre Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önüne geldi. 'Okulumu Yıktırmam Rezidans Yaptırmam' yazılı pankart taşıyan grup üyeleri adına Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ercan Badur bir açıklama yaptı.


Okulun geçmişinin İkinci Mahmut dönemine dayandığını belirten Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Platformu Başkanı Ercan Bodur, “Okulumuz 2012 yılında Türkiye’nin en iyi lisesi seçildi. Basından takip ettiğimiz kadarıyla, araziye...