02 / 05 / 2024

Çiğli Afet Alanı'na inşaat molozu ve toprak yığılması tepki çekti!

Çiğli Afet Alanı'na inşaat molozu ve toprak yığılması tepki çekti!

Yeni Asır'ın haberi ses getirdi, harekete geçen Çiğli Belediyesi, moloz dağının yanında duran ve trajikomik bir görüntü oluşmasına yol açan "Afet sonrası ilk toplanma yeri" yazılı tabelayı da sökerek yeni yerine taşıdı.




Yeni Asır'ın İzmir'in Çiğli ilçesinde afetlerin ardından insanların toplanması için belirlenen alanın toprak ve moloz dağıyla kapatılmasıyla ilgili haberi çözüm getirdi. İlçedeki moloz yığının 300 metre ilerisindeki pazaryeri yeni toplanma alanı olarak tespit edildi. Harekete geçen Çiğli Belediyesi, moloz dağının yanında duran ve trajikomik bir görüntü oluşmasına yol açan "Afet sonrası ilk toplanma yeri" yazılı tabelayı da sökerek yeni yerine taşıdı.

Molozların bulunduğu alanın imar planlarında spor salonu olarak görüldüğünü belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Burası daha önce pazaryeri olduğu için Kaymakamlık burayı afet sonrası toplanma yeri olarak belirlemişti. Ancak, imar planlarında burası aynı zamanda spor alanı olarak geçiyordu. Biz de seçimlerden sonra buraya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle spor salonu yapmak için harekete geçtik. İhalemizi tamamladık. Zemin çalışmasından dolayı burada molozlar var. Biz buradaki afet toplanma yeri tabelasını sökerek yeni toplanma yeri olarak belirlenen 300 metre ilerideki yeni mahalle pazar yerine diktik" dedi. Çiğli'de toplam 14 tane afet toplanma yeri olduğunu belirten Arslan, spor salonundaki çalışmanın tamamlandıktan sonra bu alanın çevresinin de afet toplanma merkezi olmasıyla ilçede toplam 15 tane toplanma merkezi olacağını söyledi. 


Yeni Asır


Geri Dön