15 / 05 / 2024

izmir afet sonrası toplanılacak yerler

izmir afet sonrası toplanılacak yerler

Yeni Asır'ın haberi ses getirdi, harekete geçen Çiğli Belediyesi, moloz dağının yanında duran ve trajikomik bir görüntü oluşmasına yol açan "Afet sonrası ilk toplanma yeri" yazılı tabelayı da sökerek yeni yerine taşıdı.

Çiğli Afet Alanı'na inşaat molozu ve toprak yığıldı!

Çiğli Belediyesi'nin çok amaçlı salon inşaatı ihalesini kazanan firma, belediyenin de duyarsızlığı nedeniyle, afet sonrası ilk toplanılacak yer olarak belirlenen ve pazar kurulan alanın bir kısmına moloz ve toprak depoladı.

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili önemli noktalara değindi. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

İzmir depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan şok uyarı: '6 şiddetinde deprem...'

Türkiye depremlerle sallanmaya devam ediyor. Dün akşam İzmir'de gerçekleşen deprem bölge hakkını korkuttu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem sonrası flaş bir açıklamada bulundu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen şiddetli depremler sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklama geldi. Afet bölgesindeki akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü…

Kastamonu'da 1050 konutun ihalesi yapıldı!

2022 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kastamonu'da afet sonrasında inşa edilen konutların ihalesi hakkında açıklamada bulundu. 

Afet sonrasında konutlarda ne kadarlık hasar oluştu? 

Son zamankarda Rize, Artvin, Manavgat, Marmaris, Milas, Bodrum, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen afetlerde sigortalıların toplam hasar tutarı saptandı.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

Dorçe Prefabrik, afet sonrası yerleşim alanları kuruyor!

Dorçe Prefabrik'in tasarım ve Ar-Ge merkeziyle geliştirdiği sistemler, Birleşmiş Milletler, NATO, AFAD, TOKİ ve acil durum bakanlıları gibi resmi kurumların dışında özel sektörden de ciddi talep gördü.

İzmir depremi sonrasındaki çalışmalar değerlendirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

izmir afet sonrası toplanılacak yerler Haberi

izmir afet sonrası toplanılacak yerler


Yeni Asır'ın İzmir'in Çiğli ilçesinde afetlerin ardından insanların toplanması için belirlenen alanın toprak ve moloz dağıyla kapatılmasıyla ilgili haberi çözüm getirdi. İlçedeki moloz yığının 300 metre ilerisindeki pazaryeri yeni toplanma alanı olarak tespit edildi. Harekete geçen Çiğli Belediyesi, moloz dağının yanında duran ve trajikomik bir görüntü oluşmasına yol açan "Afet sonrası ilk toplanma yeri" yazılı tabelayı da sökerek yeni yerine taşıdı.

Molozların bulunduğu alanın imar planlarında spor salonu olarak görüldüğünü belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Burası daha önce pazaryeri olduğu için Kaymakamlık burayı afet sonrası toplanma yeri olarak belirlemişti. Ancak, imar planlarında burası aynı zamanda spor alanı olarak geçiyordu. Biz de seçimlerden sonra buraya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle spor salonu yapmak için harekete geçtik. İhalemizi tamamladık. Zemin çalışmasından dolayı...