03 / 05 / 2024

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.



Beklenen İstanbul depreminde ortaya konulan senaryolarda genelde yıkılacak bina sayıları gündem olurken premium araçlara servis hizmeti veren Aşin Otomobil, uzmanların son günlerde yaptığı "olası büyük İstanbul Depremi" uyarılarına atıfta bulunarak kritik bilgiler verdi.

Depreme dayanıklı konut ve işyeri yönünden büyük eksikleri olan İstanbul'un otomotiv tarafında da hazırlıksız olduğunu belirten Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, "İBB ve Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı araştırmalara göre yaklaşık 50 bin binada ağır hasara yol açacak olan deprem, ulaşım sorunlarını da beraberinde getireceği gibi, direkt olarak otomobilleri, tüm ticari araçları, oto servislerini ve sonuçta sigorta şirketlerini etkileyecek. 5 milyona yakın aracın bulunduğu İstanbul’da 10 araçtan sadece 2'sinin kasko sigortası var. Yıkılacak, binalardan etkilenecek araçlar ulaşım krizine neden olabilir. Tamir edilecek durumda olan araçları onarabilecek servislerin de ayakta kalması şart" ifadesini kullandı.

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

5 MİLYON ARAÇ TEHLİKE ALTINDA

Artan kasko ve zorunlu trafik sigortası poliçe fiyatları nedeniyle birçok kurum ve kişinin sigorta yaptırmadığını belirten Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, "Sigortalı olma bilincimiz zaten düşüktü enflasyon, yedek parça ve araç maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle anormal şekilde artan poliçe fiyatları, kişileri sigorta yaptırmaktan alıkoymaya başladı. İstanbul'da ortalama 5 milyon araç var ve 10 araçtan yaklaşık 2-3'ü kaskolu. Binalarda hasar oluştuğunda, bu araçların da önemli bir kısmı doğal olarak hasar görecek ve teminat altında değiller" diye konuştu.


 


Geri Dön