02 / 05 / 2024

Çiğli Afet Alanı'na inşaat molozu ve toprak yığıldı!

Çiğli Afet Alanı'na inşaat molozu ve toprak yığıldı!

Çiğli Belediyesi'nin çok amaçlı salon inşaatı ihalesini kazanan firma, belediyenin de duyarsızlığı nedeniyle, afet sonrası ilk toplanılacak yer olarak belirlenen ve pazar kurulan alanın bir kısmına moloz ve toprak depoladı.




Birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir'in Çiğli ilçesindeki İstasyonaltı Mahallesi'nde "yok artık" dedirtecek bir icraata imza atıldı. Çiğli Belediyesi'nin çok amaçlı salon inşaatı ihalesini kazanan firma, belediyenin de duyarsızlığı nedeniyle, afet sonrası ilk toplanılacak yer olarak belirlenen ve pazar kurulan alanın bir kısmına moloz ve toprak depoladı.


216 yerden biri oldu

İzmir Valiliği deprem ya da diğer afetlerden sonra oluşturulacak toplama alanları ve çadır kentlerin listesini yeniden düzenlemesi için 13 ilçe belediyesinden, ulaşım ve altyapı açısından uygun alanların bildirilmesini istedi. Çiğli Belediyesi, imar planlarındaki ve arazideki konumlarını dikkate alarak İstasyonaltı Mahallesi pazaryerini ilk toplanma alanı olarak belirleyerek valiliğe bildirdi. Burası,  İzmir  genelinde belirlenen 216 ilk toplanma yeri içerisinde yer aldı.

Ancak Çiğli Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra bu pazaryerinin bir kısmına Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle çok amaçlı spor salonu yapmak için harekete geçti. Seçimlerden 1-2 ay sonra ihalesi yapılan 2 milyon 300 bin liraya malolacak projede, voleybol, basketbol gibi branşlarda kullanılacak büyük bir salonun yanı sıra beceri kursu salonlarının da yer alması planlandı. İhaleyi kazanan firma, pazar yerini dozerlerle yerle bir etti. 


Vatandaşlar isyanda

Spor salonun temelini atmak için kırılan betonlardan sonra da 5 metre derinliğe inilerek toprak kaldırıldı. Salonun temeli için kırılan betonlar ve çıkarılan toprak kamyonlarla başka bir yere taşınmak yerine belediyenin de duyarsızlığı nedeniyle hemen yanda bulunan ve vatandaşların afet sonrası ilk toplanacağı alana yığıldı. Yüzlerce kamyon beton parçası ve toprağı, 'Afet sonrası ilk toplanma yeri' yazılı tabelanın yanında bir dağ oluşturduğunu gören vatandaşlar şoke oldu. Belediyeden burayı acilen boşaltmasını isteyen vatandaşlar, "İzmir'in birinci derece deprem bölgesi olduğu ortada. Her an bir afetle karşı karşıya kalmayacağımızın garantisini kim verebilir. Bu moloz ve toprak dağının bir an önce buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu gece büyük bir deprem olsa, nereye kaçacağız. Bu resmen duyarsızlık" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön