15 / 05 / 2024

izmir afet alanları

izmir afet alanları

Yeni Asır'ın haberi ses getirdi, harekete geçen Çiğli Belediyesi, moloz dağının yanında duran ve trajikomik bir görüntü oluşmasına yol açan "Afet sonrası ilk toplanma yeri" yazılı tabelayı da sökerek yeni yerine taşıdı.

Çiğli Afet Alanı'na inşaat molozu ve toprak yığıldı!

Çiğli Belediyesi'nin çok amaçlı salon inşaatı ihalesini kazanan firma, belediyenin de duyarsızlığı nedeniyle, afet sonrası ilk toplanılacak yer olarak belirlenen ve pazar kurulan alanın bir kısmına moloz ve toprak depoladı.

Evora İzmir'in ticari alanlarında yüzde 15 indirim! 

Emlak Konut GYO güvencesi, Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı ile inşa edilen Evora İzmir projesinin ticari alanlarında yüzde 15 indirim imkanı sunuluyor. Proje için başlatılan kampanya kapsamında indirimin dışında bir de yüzde 25 peşinatla 36 ay vade imkanı sağlanıyor. 

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Tapu sicilindeki kamusal kısıtlamaların kaldırılmasıyla taşınmaz bilgilerine ulaşılabilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların yer aldığı yerlere ait "afet alanları, fay hatları, " gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini belirtti.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu yayınlandı!

Afet Platformu 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili raporu yayınladı.

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

İzmir Bayraklı'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

İzmir İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, İzmir'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

izmir afet alanları Haberi

izmir afet alanları


Yeni Asır'ın İzmir'in Çiğli ilçesinde afetlerin ardından insanların toplanması için belirlenen alanın toprak ve moloz dağıyla kapatılmasıyla ilgili haberi çözüm getirdi. İlçedeki moloz yığının 300 metre ilerisindeki pazaryeri yeni toplanma alanı olarak tespit edildi. Harekete geçen Çiğli Belediyesi, moloz dağının yanında duran ve trajikomik bir görüntü oluşmasına yol açan "Afet sonrası ilk toplanma yeri" yazılı tabelayı da sökerek yeni yerine taşıdı.

Molozların bulunduğu alanın imar planlarında spor salonu olarak görüldüğünü belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Burası daha önce pazaryeri olduğu için Kaymakamlık burayı afet sonrası toplanma yeri olarak belirlemişti. Ancak, imar planlarında burası aynı zamanda spor alanı olarak geçiyordu. Biz de seçimlerden sonra buraya Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle spor salonu yapmak için harekete geçtik. İhalemizi tamamladık. Zemin çalışmasından dolayı...