27 / 04 / 2024

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 



Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrasında Serik, Kepez, Muratpaşa,  ve Aksu ilçeleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildi. 

Söz konusu karara ilişkin duyuru da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Ali Yerlikaya yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Antalya şehrimizde 12-13 Şubat tarihlerinde yaşanan aşırı yağış ve fırtına sebebiyle sel ve su baskınları yaşanmıştı. Yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrasında Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi.

Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı olarak toplamda 505 iş yeri ve 2 bin 261 konut eşya zararının telafisiyle diğer acil ihtiyaçların karşılanması için AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 Milyon Türk Lirası  Acil Destek Ödemesi gönderildi.

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

BATMAN'DA DA 11 MAHALLE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda ülkemizin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış, bazı bölgelerde sel felaketini de beraberinde getirmişti. Batman Valiliği tarafından, kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelen selden etkilenmiş olan 11 mahalle ile ilgili önemli bir açıklama yapılmıştı.

Batman Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 19 Kasım 2023 tarihinde  meydana gelen kuvvetli yağışlar sonucunda, merkez Bayındır, Gültepe, Cudi, İluh, Çamlıca, GAP, Huzur, Hürriyet, Karşıyaka, Petrol ve Seyitler mahallelerinde sel afetinin meydana geldiği belirtilmişti.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 30 Kasım 2023 tarih ve 76721 sayılı onayı ile söz konusu şehirdeki 11 mahallenin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" sayıldığı kaydedildi.

Ayrıca Valilik tarafından yapılan açıklamada "Yapılacak incelemeler neticesinde aynı afet olaylarından etkilendiği tespit edilecek konut ve iş yeri sahipleri de afetzede olarak kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

İstanbul’da enflasyon resmen tavan yaptı: Perakende fiyatlar yüzde 76,58 arttı!

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı


Geri Dön