24 / 07 / 2024

şişli surp agop hastanesi ne zaman bitecek

şişli surp agop hastanesi ne zaman bitecek

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Şişli'de hastane ve huzurevi projesine başlıyor. 68 yataklı hastane, 44 odalı huzur evinden oluşan Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı projesinin 2017 yılının ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor...

Şişli'deki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi!

Şişli’de Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait olan 41bin 430 metrekarelik mezarlık 1930’da çıkartılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. İBB, 111,8 milyon lira ödeyecek.

1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!

İstanbul Belediyesi tarafından satılan eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan bir arsada, 1944 yılında arsayı satın alan kişi inşaata başlamış. Belediye mezarlık sahasındaki diğer arsaları da satacakmış.

Surp Agop Mezarlığı satılacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak ettiği Surp Agop Mezarlığı sahasını satmaya başlayacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1941 yılında Surp Agop Mezarlığı arsalarının satış ilanı!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Taksim'deki eski Surp Agop Mezarlığı arsaları kapalı zarf usulüyle satılacakmış. Satılacak dört parça arsanın her metrekaresi 150 liradan satılacakmış.

1941 yılında Surp Agop Mezarlığı sahası satılacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak ettiği Surp Agop Mezarlığı sahasını satmaya başlayacakmış. Toplam 9 blok alan olarak, her blok bin 610 metrekare, satılacak arsaların metrekaresine 150 lira değer biçilmiş.

1940 yılında Surp Agop'ta istimlak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Surp Agop Mezarlığı sahası içindeki binaları kamu yararı adına istimlak edecekmiş. İstimlak edilen binaların yıktırılmasından sonra mezarlık sahasının bir kısmı Gezi Parkı'na ayrılacakmış.

1938 yılında Vakıflar İdaresi Surp Agop'u istiyor!

1938 yılında Beyoğlu Vakıflar İdaresi, İstanbul Belediyesi'ne intikal etmiş olan Surp Agop Mezarlığı'nın kendilerine devrini istemiş. Vakıflar mezarlığın zamanında Ermeniler'in işgal ettiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuş.

1935 yılında Surp Agop arsasına esaslı bir plan yapılacak!

1935 yılında Belediye'ye geçen Şişli'deki, günümüzde çeşitli binaların bulunduğu, Surp Agop Mezarlığı sahasına esaslı bir plan yapılacakmış. Şehrin nazım planını hazırlayacak olan uzman, ilk iş olarak mezarlık sahasını tanzim edecekmiş.

Surp Agop Hastanesi'nin temeli atıldı!

Elmadağ'da bulunan Surp Agop Hastanesi'nin yapımına bugün yapılan bir törenle başlandı. Hastanenin temeli, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan ile cemaatin önde gelenleri tarafından atıldı.

Şişli'deki Surp Agop Hastanesi'nin temel çalışmaları yarım kaldı!

Elmadağ'da yapılması planlanan Surp Agop Hastanesi ve Huzurevi inşaatı, Şişli Belediyesi'nde yaşanan sıkıntılara takıldı. Hastanenin temel çalışmaları yarım kaldı..

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Hastane ve Huzurevi projesi 2017'de açılacak!

Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Şişli'de hastane ve huzurevi projesine başlıyor. 68 yataklı hastane, 44 odalı huzur evinden oluşan Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı projesinin 2017 yılının ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor...

Surp Agop Hastanesi restore edilerek 2016'da hizmete açılacak!

Taksim Elmadağ'da son beş yıldır sessiz sedasız bir değişim yaşanıyor. 176 yıl önce kurulan Surp Agop Hastanesi'nin modern bir binaya kavuşturulması planlanıyor. Surp Agop Hastanesi 2016 yılı başında yeni haliyle hizmet verecek...

şžan City, Elmadağ'daki Surp Agop Hastanesi Vakfı'nın arazisi üzerine kuruluyor!

İstanbul Beyoğlu'nda eski şžan Tiyatrosu'nun da içinde bulunduğu Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı'na ait arazide şžan City adı verilen bir proje hayata geçiyor

şişli surp agop hastanesi ne zaman bitecek Haberi

şişli surp agop hastanesi ne zaman bitecek


Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı tarafından İstanbul Şişli İnönü Mahallesi'nde hastane, huzurevi ve otopark projesi inşa edilecek. Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı'na ait 107 bin metrekarelik arsa içerisinde kalan hastane yıkılarak yeniden inşa ediliyor.


17 bin 478 metrekare alanda yükselen Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Hastane projesinde, geriye kalan alanda eski Şan Tiyatrosu yer alıyordu. Yıkılan Şan Tiyatrosu yerine AVM, kongre merkezi, rezidans ve otel alanlarından oluşan Şan City projesi inşa ediliyor.



Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı Hastane projesinde 68 yataklı hastane, 44 odalı huzurevi ve 75 araçlık otopark olacak. Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı projesinin hastane kısmı 6 bodrum katı + zemin katı + 4 normal kattan, Huzurevi kısmı ise 5 bodrum katı + zemin katı + 4 normal...