29 / 04 / 2024

sit alanları imar izni

sit alanları imar izni

Sit alanlarında özel mülkiyete konu olan taşınmazların var olması halinde, mülkiyet hakkına bazı kısıtlamalar getiriliyor. Bu alanlarda yapılanmaya izin verilmiyor ya da izin alınması gerekiyor. Peki, Sit alanları imara açılır mı?

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Gürsel Tekin'den Kilyos'taki sit arazisinin imar planı değişikliğine tepki!

İstanbul Kilyos'ta, sit alanında bulunan 30 bin metrekarelik arazinin imarı değiştirilip, otel yapılacak şekilde düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu...

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Bakan Murat Kurum'dan imar barışı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Birinci derece arkeolojik sit alanlarında yapılan imar barışı başvurularını kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

sit alanları imar izni Haberi

sit alanları imar izni

Sit alanları imara açılır mı?

Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanları deniyor. 


Sit alanı olarak ilan edilen alanlar, kentsel sit alanı, tarihi sit alanı, arkeoloji ve doğal sit alanları olmak üzere çeşitlere ayrılıyor. Ayrıca, sit alanları 1. derece, 2. derece ve 3. derece sit alanları olarak derecelendiriliyor. 


Sit alanlarının tespiti varsa pafta, ada, parsel bilgileriyle birlikte adres bilgileri belirtilerek ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne başvurulması yoluyla yapılabiliyor.  Sit alanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirleniyor. 


Sit alanlarında özel mülkiyete konu olan taşınmazların var olması halinde, mülkiyet hakkına bazı kısıtlamalar getiriliyor.Bu alanda yapılacak fiziki ve...