03 / 05 / 2024

sit alanlarına inşaat izni

sit alanlarına inşaat izni

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarına inşaat izni verilir mi?

He-Na İnşaat Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

He-Na İnşaat Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. He-Na İnşaat Emlak Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Irına İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Irına İnşaat Limited Şirketi Büyükçekmece'de Iryna Güngör tarafından kuruldu.

Burdur Yeşilova'da 236 konutun inşaatı başladı!

TOKİ, Burdur Yeşilova'da 236 konutun inşaatına inşaatına başladı. Konutların kısa sürede hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'na inşaat yapılamayacak!

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nın 460 dönümlük kısmında inşaat yapılamayacak. Peki bu karar nasıl alındı? Özel Orman Mesul Müdürü Hüseyin Cihangir Dönmez, anlattı...

Taner Yüzgeç: 300 bininci olan inşaat mühendisi olmasın! 

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, TBMM Deprem Komisyonu’na inşaat mühendisliği bölümü ile ilgili öneride bulundu. 

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Beş kentteki doğal sit alanlarına ilişkin önemli karar!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van, Bitlis, Amasya, Eskişehir ve Denizli'deki bazı doğal sit alanları, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

Afyonkarahisar'da sit alanına kaçak inşaat yaptılar!

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Seydiler Beldesi'nde yer alan Frig Vadisi'ne bağlı 1. derece sit alanına kaçak inşaat yapan kişi hakkında işlem başlattı...

sit alanlarına inşaat izni Haberi

sit alanlarına inşaat izni

Sit alanlarına inşaat izni verilir mi?

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlar, sit alanı olarak ifade ediliyor.


Sit alanlarında inşaat izni, bazı koşullara bağlı olarak sınırlı alanlarda veriliyor. Peki, sit alanlarına inşaat izni nasıl verilir?


Sit alanı olarak ilan edilmiş alanlarda, imar mevzuatına ve mevcut imar planlarına göre sit alanı ilan kararından önce verilmiş bulunan inşaat ruhsatı ve eklerine uygun olarak su basman seviyesine kadar gelmiş bulunan yapılaşma faaliyetlerinin devamına izin verilebiliyor. Ancak, su basman seviyesine ulaşmamış bulunan yapılaşmalarda inşaat ruhsatı iptal edilecektir. 


Sit alanlarında yeni yapılaşma imkanının bulunup bulunmaması, su basman seviyesine gelmiş inşaat ruhsatlarının iptal edilip edilmemesinde temel kriter olarak dikkate alınmak zorundadır. Öngören Hukuk Bürosu'nun internet...