21 / 05 / 2024

Sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir

Sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazlar, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir? İşte yanıtı..

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Hazine taşınmazlarının satışıyla ilgili araştırma önergesi verildi!

Hazine taşınmazlarının satışı, alıcılarının kimler olduğu ve elde edilen gelirin harcandığı alanların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.  

ÖİB'den 11 ildeki taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme kapsam ve programındaki bazı taşınmazların satışları bugünkü 31359 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Servet GYO yurt dışındaki taşınmazlarını 90.2 milyon TL'ye sattı!

Servet GYO'nun iştiraki OSWE Real Estate GmbH'ın sahip olduğu taşınmazların bir kısmının satışına ilişkin ilk taksit tutarı olan; 90 milyon 250 bin Euro'nun tamamı bugün itibari ile OSWE Real Estate GmbH'nın banka hesabına geçti.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İmar Barışı kapsamındaki Hazine taşınmazlarının satışına başlanacağını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Kullanımındaki Alanların İdaresine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmazların değerini devlet belirleyecek!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile taşınmazlar artık ‘Taşınmaz Değerleme Dairesi’ tarafından belirlenip gerçek piyasa şartlarındaki değerine göre alınıp satılacak.

Gölköy'de yerleşim alanlarındaki heyelan riski meclis gündeminde!

Ordu ili Gölköy ilçesinde bazı yerleşim alanlarındaki heyelan riskine yönelik Bakanlığın çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir Haberi

Sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir

Sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir?

Gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan, içinde korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları bulunması nedeniyle sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazlar, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor.


Hazine taşınmazları, Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup tapuda Hazine adına tescil edilmeleri mümkün olan taşınmazlar olarak karşımıza çıkıyor.


Peki, sit alanlarındaki taşınmazlar hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilebilir? Hangi Hazine taşınmazları ile değiştirilemez?


Trampaya konu edilemeyecek Hazine taşınmazları

(1) Hazine taşınmazlarından;

a) Kamu hizmetlerine tahsisli bulunan,

b) Devletin hüküm ve tasarrufu altında olup tapuda Hazine adına tescil edilmeleri mümkün olmayan,

c) 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında bulunan,


ç) 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında olup, Bakanlıkça, bu amaçla trampası uygun...