21 / 05 / 2024

sit etkileşim alanı

sit etkileşim alanı

Etkileşim geçiş sahası, sit alanı olarak ilan edilen alanların yer aldığı bölgelerde söz konusu oluyor. Sit alanını bütünleyen, etkileyen ya da ondan etkilenen alanlar arasında geçiş sağlayan etkileşim geçiş sahası nedir?

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2425 parsel Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı İlave Nazım İmar Planı'na (H:Serbest) ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi.

Türkiye'de 46 bin hektar yeni yerleşim alanı belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, konut üretiminde afetlere dayanıklılık, enerji verimliliği ve kalite standartlarının geliştirilmesi hedefiyle 30 ilde 152 kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı, 53 ilde 240 riskli alan, 7 ilde ise 10 yenileme alanı ilan edildi...

Yusufeli'nde 150 hektarlık yerleşim yeri inşa edildi!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli yeniden yerleşim yeri altyapı çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 80 hektar yerleşim alanı, 70 hektar park ve rekreasyon alanı olmak üzere toplam 150 hektarlık alan oluşturulduğunu açıkladı.

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri'nin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik!

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri İle Sanayi İşletmelerinin Dönüşüm Ve Gelişim Projelerinin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 30715 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yusufeli'ne 2 bin 600 konutluk yeni yerleşim alanı!

Baraj suları altında kalacak Artvin’in Yusufeli ilçesi için 2 bin 600 konutluk yeni bir yerleşim alanı inşa ediliyor. Vatandaşlar taşınacakları yeni evlerini inceledi.

Göçmen Konutları rezerv alanı ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Başakşehir’deki deprem ve göçmen konutlarının olduğu bölgeyi 'rezerv yapı alanı' yani yeni yerleşim alanı ilan ederek imar planlarını değiştirdi..

Sanayi sitelerinin dönüşüm ve gelişim projelerinin kredilendirilmesi yönetmeliği!

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri ile Sanayi İşletmelerinin Dönüşüm ve Gelişim Projelerinin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Niğde Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Soylu'ya Niğde'nin Çamardı ilçesi Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanının genişletilip genişletilmeyeceğini sordu..

Sultangazi'de 2 mahalle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

İstanbul Sultangazi'de bulunan Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri içinde bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

sit etkileşim alanı Haberi

sit etkileşim alanı

Etkileşim geçiş sahası nedir?

Etkileşim geçiş sahası, sit alanı olarak ilan edilen alanların yer aldığı bölgelerde söz konusu oluyor. Bilindiği üzere kentsel sit alanları; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle teker teker taşıdıkları kıymetten daha fazla kıymeti olan kültürel ve tabii çevre elemanlarının birlikte bulundukları alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 

   

Etkileşim geçiş sahası ise; Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlayacak kararlara konu alanlar olarak tanımlanıyor.


Geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları temel ilkeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlendi. Buna göre, sit alanlarında geçiş dönemi koruma esasları şu şekilde sıralanıyor:

       

Geçiş dönemi koruma esasları..

Kentsel sitin ilanından itibaren, üç ay içinde kentsel sit alanlarında...