14 / 05 / 2024

site giderlerinin ödenmesi

site giderlerinin ödenmesi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site giderleri ve ödenmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

26 maddede site giderleri ve ödenmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site giderleri ve ödenmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Site giderlerinin paylaşım esasları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Site giderlerinin paylaşım esasları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Sitede ortak giderler için tespit edilen aidatların tüm site sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı olması halinde aidat ödemesinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Ömer Sıddık Tatlıgöl site yönetimine açtığı davayı kazandı!

Bir sitede bulunan evine hırsız giren Ömer Sıddık Tatlıgöl, site yönetimine dava açtı. Mahkeme Tatlıgöl'ün 3500 TL'lik zararının ödenmesi yolunda karar verdi..

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Sitedeki ortak giderler için toplanan aidatın tüm malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Malikler, ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ödenmezse ne olur?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman ve sitelerde, ortak kullanım alanlarının giderlerinin karşılanması için malik ve kiracılardan aidat olarak temin ediliyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır? İşte yanıtı..

Site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir?

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunlu oluyor. Peki, site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir? İşte, Site yöneticisinin cezai sorumlulukları..

Site yöneticisi nasıl istifa eder?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Kat malikleri sorumluluklarını yerine getirmezse site yöneticisi istifa edebiliyor. Peki, site yöneticisi nasıl istifa eder?

Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Site yönetiminin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği kimler tarafından kontrol ediliyor? Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Boğaziçi Yönetim Site Müdürleri asansör bakımı gündemi ile toplandı!

Marmara Bölgesinde yönetim hizmeti sunulan tüm sitelerim her ay mali ve idari işlerinin görüşüldüğü site müdürler toplantısında bu ay Asansör Bakımı ve Kontrolleri masaya yatırıldı.

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Yiğit Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Eylül'de Jetkent 1 Sitesi Beylikdüzü'nde kuruldu.

Temmuz Ayı Site Müdürler Toplantısı Başakşehir 5. Etap'ta gerçekleşti!

Her ay yönetim hizmeti sunulan sitelerim Mali ve İdari İşlerinin görüşüldüğü aylık olağan site müdürler toplantısına bu ay Avrupa Yakası'nda bulunan Başakşehir ilçesi ev sahipliği yaptı.

Kiranın geç ödenmesi halinde ne yapılır?

Taşınmaz malınızı kiraya verdiğinizi ancak, kiracının ödemelerini sözleşmede belirlenen zamanlarda yapmadığını farz edelim. Bu hususta kiranın geç ödenmesi halinde ne yapılır? Taşınmaz sahibinin hakları nelerdir?

site giderlerinin ödenmesi Haberi

site giderlerinin ödenmesi

Sitelerde giderlerin paylaşımına ilişkin hükümler KMK madde 20’de açıklanmıştır.

1.    Bir sitenin ortak alanlarının, güvenlik-temizlik-teknik ve peyzaj bakımı, elektrik-su- doğalgaz edinimi ve muhasebe-danışmanlık gibi idari hizmetlerden oluşacak bazı giderleri oluşur.

2.    Bu giderlerin nasıl hesaplanacağı, hangi oranda, nasıl, kimden, ne zaman tahakkuk, tahsil edileceği, bunların tahsilatında olası gecikme ve ödenmezliklerde ne gibi hukuki süreçlerin kimler tarafından, hangi usullerle yürütüleceğine, yaptırımların nasıl olacağına dair tüm ayrıntılar bu madde ve bu maddenin üst mahkemelerce gerekçeli kararları ile ortaya konmuştur.

3.    Maddenin ilk cümlesinde giderlerin nasıl paylaşılacağı konusunu kat malikleri kararına bırakmıştır.

4.    Burada bahsedilen anlaşma resmi senet veya yönetim planında bu konuda hüküm bulunması halidir. 

5.    Anlaşma her paydaşın (malikin)  rızası ile olacağından, yönetim planında bu konuda bir hüküm varsa, kat malikler genel kurulunda, bu konuda...