14 / 05 / 2024

site ismi nasıl değiştirilir

site ismi nasıl değiştirilir

Site ismi değiştirilebilir mi? Site ismi değiştirme konusunda, kat maliklerinin oy çokluğu mu yoksa oy birliği mi gerekiyor? Site ismi nasıl değiştirilir? İşte site ismi değiştirme esasları...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır? Bir bir açıklandı! Şimdi bakın! 

TOKİ'ye başvuru yapan ancak kurada ismi çıkmayan binlerce vatandaş, para iadesinin nasıl yapıldığını merakla araştırıyor. Peki TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır?

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

TOKİ kurasında ismi çıkmayanlar dikkat! TOKİ para iadesi nasıl alınır? Bu yolları deneyin

Ev sahibi daha kolay hale getiren TOKİ projeleri devam ederken, ‘TOKİ para iadesi nasıl alınır’ soru yanıt buluyor. Kura çekimleri sonrası para iadesi almak isteyen vatandaşların izlemeleri gereken yollar var. İşte detaylar…

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Kovid-19 sürecinde site toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yeni bir yıla giriyoruz ve kat malikleri toplantılarının çok büyük bir kısmı ocak ayında yapılacak. Peki bu salgında nasıl yapılacak?' sorusunu cevapladı.

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

TOKİ 100 bin konut başvuru ücreti nasıl geri alınır?

TOKİ tarafından yürütülen 100 bin sosyal konut projelerinin kura çekimleri başladı. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan projede bugün Ankara Sincan Saraycık kura çekimleri yapılacak. Peki kurada ismi çıkmayan vatandaşlar başvuru ücretlerini nasıl geri alacak? İşte kuralara dair detaylar...

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

TOKİ İstanbul 2019 konutları için kuralar çekilmeye başlandı. Kurada ismi çıkan vatandaşlar şimdi hak sahibi belirleme kurası ile beraber sözleşmenin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? Ulaşım bilgisi!

İstanbul Eyüpsultan'da hizmete sunulan alışveriş ve eğlence merkezi Vialand projesinin ismi İsfanbul olarak değişti.  Peki İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? İsfanbul ulaşım bilgisi...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

site ismi nasıl değiştirilir Haberi

site ismi nasıl değiştirilir

Site ismi değiştirme!

Birden fazla konut bloklarının oluşturduğu konut sitelerinin yönetimi ile ilgili esaslar Kat Mülkiyeti Kanununda açıklanıyor. Site ile ilgili alınacak kararlar, site yönetim toplantılarında kat malikleri ile belirleniyor.


Peki site ismi değiştirilebilir mi? Site ismi değiştirme konusunda, kat maliklerinin oy çokluğu mu yoksa oy birliği mi gerekiyor? Site ismi nasıl değiştirilir?


Site ismini değiştirmek..


Kat Mülkiyeti Kanunu 

Madde 28:

"Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime alt diğer hususları düzenler. Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir. 


Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır. 


(Değişik: 13/4/1983-2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye...