07 / 05 / 2024

Sitede kurul kararları

Sitede kurul kararları

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için "site kurul kararları" konusunu kaleme aldı. İşte, Zeynel Kayınova'nın yazısı... 

Akmerkez GYO'nun genel kurul davasında mahkemeden red kararı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 yılı Genel Kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin açıklama yaptı.

Martı GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Martı GYO'nun 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılan 1 Nisan 2019 ile 31 Mart 2020 dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde tescil edildi. 

Akiş GYO'nun genel kurul kararlarının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Torunlar GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 20 Mayıs 2021 tarihli 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları tescillendi.

Akiş GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Akiş GYO'nun 14 Nisan 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı Olağan Genel Kurul toplantısı İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Özak GYO'nun 2020 yılı yönetim kurulu kararları!  

Özak GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin yönetim kurulu kararları yayınlandı. 

Vakıf GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı kararları tescillendi!

Vakıf GYO'nun 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2021 tarihinde tescillendi. 

İntema İnşaat'ın genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

İntema İnşaat'ın bugün gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları içeren Genel Kurul Toplantı Tutanağı ve Hazır Bulunanlar Listesi yayınlandı.

Enka İnşaat'ın genel kurul sonuçları tescillendi!

Enka İnşaat Genel Kurul Toplantısı'nda özet olarak aşağıdaki ana kararlar alındı. Alınan kararların tutanağı ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

Nurol GYO 2020 yılı genel kurul toplantı sonucu!

Nurol GYO'nun 8 Nisan 2021 tarihinde yapılan 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucunda alınan kararları onaylandı.

Trend GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Trend GYO'nun 30 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin tutanak ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın olağan genel kurul kararları tescil edildi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 19 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan Kararlar, 2 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

İş GYO'nun olağan genel kurul kararları tescillendi!

İş GYO'nun 24 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları, 2 Nisan 2021 tarihinde tescil edildi.

Sitede kurul kararları Haberi

Sitede kurul kararları

Yetkili kurullarca alınan karaların yaptırım gücü yoksa veya alınan kararlar bir güç tarafından yerine getirilmiyorsa o karar sadece kâğıt üzerinde kalır ve etkisi yoktur. Bu genel kural üzerinden hareketle sitelerde yetkili kurullar tarafından alınan kararların nasıl yerine getirilmesi gerektiğinin analizini yapalım.                                                     

Sitelerin mevzuatlara uygun yönetilmesi sitede oturan her kat maliki, kiracı veya bağımsız bölümü herhangi bir nedenle yasal olarak kullananların hakkı ve istekleridir. Sitelerde ana gayrimenkulün yönetimi kat mülkiyeti kanunu 27nci maddesi gereğince kat malikleri kuruluna, toplu yapı yönetimlerinde ise kat mülkiyeti kanunu 69/2 gereğince temsilciler kuruluna aittir. Bu kurulların sitede etkili bir yönetim...