30 / 04 / 2024

siteder

siteder

Sultangazi’ye bağlı Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili hazırlanan imar planlarının mahkemece iptal edilmesine ilişkin gazetemize konuşan mahalleliler, “Bizler yaşam alanlarımıza, yeşilimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

siteder Haberi

siteder

‘Riskli alan ilan edilerek’ kentsel dönüşüme tabi tutulan Sultangazi’ye bağlı Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili hazırlanan imar planlarının mahkemece iptal edilmesine ilişkin gazetemize konuşan mahalleliler, “Bizler yaşam alanlarımıza, yeşilimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  Mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki göstererek Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi Siteler Yaşam ve Dayanışma Derneği (SİTEDER) çatısı altında bir araya gelen mahalleliler, imar planlarının iptali için İstanbul 8. İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu.


Ocak ayında kararını veren mahkeme, ‘nüfus ve yapı yoğunluğu ile birlikte trafiği de artıracağını, bölgenin bütüncül yapısını bozarak emsal artışına sebep olacağı’nı belirterek kentsel dönüşüm planlarını iptal etmişti.


SİTEDER Yönetim Kurulu üyesi Lütfü Durmaz, davaya gönderilen bilirkişi raporunda da, riskli alan ilan edilen Cumhuriyet mahallesi Siteler mevkinde sağlıklı kentleşmenin olduğu, özellikle açık ve yeşil alanların mekan...