03 / 05 / 2024

sitelerde kuyu suyu kullanımı

sitelerde kuyu suyu kullanımı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde kuyu suyu kullanımı " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Emlak Vergisi'nin 2. taksiti 30 Kasım'a kadar ödenecek!

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ve İlan Reklam Vergisi’nin 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar ödenebilecek.

Sitelerde kuyu suyu kullanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " sitelerde kuyu suyu kullanımı " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Meram Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'nin (iş yerleri ve kuyu suyu kullanan meskenler için) ilk taksitini ödeme süresi 31 Mayıs'ta sona eriyor.

İstanbul susuzluğunda C Planı kuyu suyu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yaz İstanbul’da barajların doluluk oranının azalması sonucu ortaya çıkan su sıkıntısı nedeniyle, B planı olarak Sakarya Nehri’ni devreye soktuklarını açıkladı.

TOKİ evlerini lağım suyu bastı!

Sakarya Akyazı'da TOKİ Evleri'ndeki hak sahiplerinin yüzü bir türlü gülmedi. Önce SEDAŞ, daha sonra AGDAŞ ile sorun yaşayan vatandaşların evini şimdi de lağım suyu bastı.

Limak'tan Peri Suyu projesi için en az 3 yargı ihlali!

LİMAK A.Ş, Tunceli, Elazığ sınırında bulunan Peri Suyu Vadisi' ne yapımı planlanan Pembelik Barajı için bölge halkının iradesi ve mahkeme kararına rağmen ısrarını sürdürdü.

KKTC İçme Suyu Boru Hattı'na denizaltı uyarı sistemi eklenecek!

Denizin altından geçecek KKTC İçme Suyu Boru Hattı’na uyarı sistemi eklenecek. Böylece bölgeden geçiş yapan denizaltılar, boru hattına çarpmaması için uyarılacak. Bu uyarı sistemleri gönderdiği sinyallerle bölgeden geçiş yapacak denizaltıları uyaracak.

İZSU Çeşme'nin içme suyu şebekelerini yeniliyor!

İzmir'de yaz sezonunda sık yaşanan su kesintileriyle gündeme gelen Çeşme'de 30 yıllık içme suyu şebekesi yenilenecek. İZSU, Çeşme merkezi ile birlikte Ildırı, Germiyan, Ovacık ve Karaköy mahallelerinin de şebekelerini değiştirecek.

Manisa Kınık'ın içme suyu sorunu çözüldü!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Kırkağaç’a bağlı Kınık Mahallesindeki içme suyu sorununu çözdü. Mahallede yaşayan vatandaşlar da mahalledeki su sorunu çözüldüğünden dolayı çok memnun olduklarını belirtti...

Derin Mermerci, Gümüşsuyu'ndaki süper lüks daireyi barınağa çevirdi!

Cem Aydın'la Taksim'de yaşayan Derin Mermerci, eşinin boşta olan Gümüşsuyu'ndaki 1 milyon liralık süper lüks dairesini barınağa çevirdi. Sosyetik güzel, 4 köpeği için bakıcı tuttu.

Şehnaz Başaran: Alaşehir'in içme suyu temiz olacak!

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Alaşehirli muhtarlara içme suyu konusunda yaşanan problemleri çok iyi bildiklerini ve hızlı bir şekilde bu sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

MASKİ Alaşehir'in içme suyu sorununu çözecek!

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Alaşehirli muhtarlara içme suyu konusunda yaşanan problemleri çok iyi bildiklerini ve hızlı bir şekilde bu sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Turnasuyu Deresi'nin suyu 7 kilometrelik tünelle taşınıyor!

Ordu Kabadüz' den geçen Turnasuyu Deresi' nin suyu 7 kilometrelik tünelle 'Darıca 2' adlı HES'in kullanması amacıyla Melet Irmağı' na taşınıyor. İnşaat 2 yıldır devam ediyor...

sitelerde kuyu suyu kullanımı Haberi

sitelerde kuyu suyu kullanımı

Özellikle inşaat sürecinde, maliyeti düşürmek ve imalat sürecini hızlandırmak amacı ile müteahhitler tarafından proje parseli içine su kuyuları açılmaktadır. Bu kuyular inşaat imalatının düzensizliği özelliğinden dolayı imalatın rutin bir işi gibi görüldüğünden, inşaat sürecinde resmi mercilerce de algılanamayabilir. Ancak, sonrasında hukuki, mali,idari, sosyal yapısalı tam algılamamış site yönetimleri ya bu kuyuları kullanmakta yada kendileri yeni kuyular açmaktadır.


Asıl sorun ise, bu yöneticilerin kat malikler birliği iradesini hiçe saymaları ve sonrasında tüm malikleri resmi ve maddi olarak zor durumda bırakmalarıdır.


Siteler, kişi veya tekil iradenin dışında, tüzel kişiliksizlikten dolayı, hukuki bir karşılığı olmayan Kat Malikler Birliğinindir. Bu ne demektir ?  Hiç kimse veya irade bu birliğin iradesinin yerine geçemez, bu birliğin doğal ve mecburi,doğal, ayni haktan doğan hukuk dolayısı ile  üyesi olan...