29 / 11 / 2024

sitlerin tespiti

sitlerin tespiti

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Ocak 2015 tarihinde 29231 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı....

Yüksekova'daki 760 iş yerinde hasar tespiti yapıldı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zararın tespiti için başlatılan çalışmalar devam ediyor. 900 esnafın başvuruda bulunduğu çalışmalarda 760 iş yerinde tespit çalışması yapıldı.

Yüksekova'da 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı!

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı.

Şırnak İdil'de hasar tespiti ne zaman yapılacak?

Şırnak’ın İdil ilçesinde, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ve 43 gün süren operasyonların ardından evleri harabeye dönen vatandaşlar hasar tespiti yapılmadığı için evlerini onaramadıklarını söyledi.

Türkiye'de 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Kentsel dönüşüm hamlesiyle bugüne kadar 265 bin 684 konut ve 41 bin 652 iş yeri olmak üzere toplam 307 bin 336 bağımsız bölüm içeren 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapılmıştır." dedi.

Kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

6306 sayılı kanun gereğince riskli olarak tespit edilen alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

Adana Kentsel Dönüşümde Riskli Yapı Tespiti paneli 1 Aralık'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 'Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları' konulu panel düzenliyor. Panel 1 Aralık Günü gerçekleşecek.

İSKİ Düzce'deki arıtma tesisleri için yer tespiti yapıyor!

Düzce Valisi Ali Fidan Başkanlığında Valilik makamında Düzce İli Koruma Havzası projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda İSKİ tarafından Düzce ilinde yapılması düşünülen ‘Arıtma Tesisleri’ için yer tespiti konusu da ele alındı.

Sit alanı nasıl kaldırılır?

Bakanlıkça tespiti yapılan taşınmaz kültür varlıkları ile sitlerin korunması gerekli olanlar, koruma bölge kurulu kararıyla tescil edilebiliyor. Peki, bu tescile itiraz edilebilir mi? Sit alanı nasıl kaldırılır?

2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti!

Emlak vergisi mükellefiyeti 2015 yılında başlayan kimseler ne kadar emlak vergisi ödüyor? 2015 yılı itibarıyla mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin tespiti nasıl yapılıyor? İşte yanıtı..

Kira bedelinin tespiti davası harcı!

Ev veya işyeri kiralamalarında taraflardan birinin yapılan zammı kabul etmemesi halinde hakimin müdahalesi istenebiliyor. Peki, ira bedelinin tespiti davası harcı ne kadar? Bu bedeli kim öder?

Riskli yapı tespiti yönetmeliği!

Riskli olarak tespit edilen yapılar, Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak hak sahiplerine bazı olanaklar sunuluyor. Peki, riskli yapı nasıl tespit edilir? İşte riskli yapı tespiti yönetmeliği..

Kira tespiti davası açma süresi!

Kiracı, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile anlaştığı kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kira bedelinin tespiti için kiracı veya mal sahibi dava açabiliyor. Peki, kira tespiti davası ne zaman açılır?

Kira artışının tespiti nasıl yapılır?

Kira hukukuna göre, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline uygulanacak kira artışının tespiti nasıl yapılır?

sitlerin tespiti Haberi

sitlerin tespiti

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelik değişikliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Ocak 2015 tarihinde 29231 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


KORUNMASI GEREKLİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIKLARININ VE SİTLERİN TESPİT VE TESCİLİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 13/3/2012 tarihli ve 28232 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan ve 6 ncı maddesinde açıklanan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının, korunma alanlarının ve doğal sitler hariç olmak üzere...