01 / 07 / 2024

Sivas Kalesine ilk kazma ne zamn vurulacak

Sivas Kalesine ilk kazma ne zamn vurulacak

Sivas Belediyesi, Tarihî Sivas Kalesi’ni Anadolu’nun en görkemli turizm ve film platosuna dönüştürecek. Kamulaştırma çalışmaları % 95 seviyesine gelen Kale’de 2016’nın ilkbaharıyla kazma vurulacak.

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) ilk seferi, düzenlenen tören ile birlikte 08.40'ta başladı. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı seferlerinin ilki, Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan yapılıyor.

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Sivas Kale Projesi'nin ilk etabı gün yüzüne çıktı!

Sivas'ta hayata geçirilen Kale Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projenin birinci etabı yüzde 90 oranında tamamlandı. 

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Samsun-Sivas demir yolu hattında seferler başladı!

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Samsun-Sivas demir yolu hattında ilk yük treni seferine başladı.

Ankara-Sivas YHT'nin test sürüşleri bu yıl!

Ulaştırma Bakanı Turhan, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlayarak yüksek hızlı treni Sivas’a ulaştıracağız. Bu yılın ilk çeyreğinde de test sürüşlerine başlayacağız" diye konuştu.

Sivas'ta yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 90 azaldı!

Sivas’ta yapı ruhsatı verilen daire sayısının geçen yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık olarak yüzde 90 oranında düşüş yaşadığı açıklandı.

İlk Millet Bahçesi Sivas’ta açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesini açıklarken paylaştığı ‘Millet Bahçesi’ projesi için ilk adım atıldı. Proje ilk kez Sivas'ta başlatılacak. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda ilk ray serimi yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının tamamlanmasıyla Ankara'dan Yozgat'a bir saat, Yozgat'tan Sivas'a bir saat olmak üzere Sivas-Yozgat-Ankara arası seyahat süresinin iki saate ineceğini söyledi.

Ankara-Sivas YHT için ilk ray serimi 25 Mart'ta!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Ankara-Sivas YHT Projesi ile ilgili duyuru yaptı. Projenin ilk ray serimi için 25 Mart Pazar günü tören düzenlenecek...

Sivas Kalesine ilk kazma ne zamn vurulacak Haberi

Sivas Kalesine ilk kazma ne zamn vurulacak

Tarihî Sivas Kalesi’ni turizme kazandırma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Sivas Kalesi Projesi’ne Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın el attı. Proje hazırlıkları son aşamaya gelen Kale’de kamulaştırma çalışmaları da tamamlanmak üzere. Şu ana kadar 40 milyon liraya yakın kaynak kullanılarak kamulaştırma işlemleri % 95’in üzerine çıkarılırken kalan alanlarla ilgili kamulaştırmaların bu yılın sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 


Turizm platosu olacak


Alanda eski Sivas evlerinin yanı sıra arastalar, bedestenler ve butik oteller bulunacak. Proje tamamlandığında Gök Menderese ve Tarihî Ulu Cami'yle bütünlük sağlanacak ve Sivas Kalesi Anadolu’nun en ihtişamlı turizm ve film platolarından biri hâline...