18 / 05 / 2024

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) ilk seferi, düzenlenen tören ile birlikte 08.40'ta başladı. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı seferlerinin ilki, Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan yapılıyor.



Seferlerin başlaması dolayısı ile düzenlenen törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler'in yanı sıra bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı.

YHT İLE 85 MİLYON YOLCU TAŞINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, ilk olarak 2009 yılında faaliyete geçirdikleri Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı Ankara-Konya, Ankara-İstanbul hatlarının takip ettiğini kaydederek, son olarak 26 Nisan 2023'te Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı açtıklarını ifade etti.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saatlik yolu 2 saate indirdiklerini de belirten Boyraz, Kırıkkale, Yozgat, Sivas illerinin  Ankara  merkezli hızlı tren ana ağına bağlanması ile birlikte bu illerde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşın hızlı trenle seyahat etti diye konuştu.

Türkiye'nin yüksek hızlı tren geçmişine değinen Boyraz, yüksek hızlı trenle 2009'dan bugüne kadar 85 milyon yolcu taşıdıklarını kaydetti.

Öte yandan Boyraz, "Şimdi İstanbul seferlerinde de bu sayıyı daha da artırmaya başlayacağız. Bugün hareket edecek trenlerle ilgili bilgileri aldığımızda toplam 803 yolcumuza biletleme yapılmış. Bunun 370'i İstanbul'dan direkt Sivas'a giden Sivaslı yolcular oluyor. Dolayısıyla büyük bir talebin de olduğunu görüyoruz." dedi.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Yalçın, Ankara-Sivas yüksek hızlı treninden bugüne kadar bir milyonun üzerinde kişinin yararlandığını dile getirerek, müşteri odaklı yaklaşımlarıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerde tüm yolcuların taleplerini takip ettiklerini ifade etti.

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

EKSPRES SEFERLER BAŞLADI

Buna göre, İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilmiş olacak ve ekspres aktarmasız yüksek hızlı tren ise İstanbul'dan 08.40'ta hareket edip ve Sivas'a 15.58'de varmış olacak. Sivas'tan 13.00'te hareket edecek ekspres yüksek hızlı trenler ise İstanbul'a 20.08'de ulaşacak.

İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek. Ekspres yüksek hızlı trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak.

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

 


 


Geri Dön