16 / 05 / 2024

sivas madımak oteli bilim ve kültür merkezi

sivas madımak oteli bilim ve kültür merkezi

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, projesi İl Özel İdaresi tarafından uygulanarak 2011 yılında hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi'nin ziyaretçi rekoru kırdığı ve öğrencilerin uğrak mekanı haline geldiği belirtildi....

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda ray serimi tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattını bir an önce hizmete açmak amacıyla özverili şekilde çalıştıklarını belirtti.

Sivas'ta 65.2 milyon TL'ye icradan satılık 4 yıldızlı otel!

Sivas 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Sivas İli, Merkez İlçesi, Kadıburhanettin Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı oteli 65 milyon 218 bin 960 TL'ye icradan satıyor...

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Vakıf Katılım Sivas Şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Sivas Bankalar Caddesi'nde şube açtı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, hedeflerinin 75 şubeye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Sivas’ta Hilton Garden Inn açıldı!

Hilton’un orta ölçekli pazarda hizmet veren ödüllü markası Hilton Garden Inn, Türkiye’deki en yeni oteli Hilton Garden Inn Sivas’ı açtı. 148 odalı otel, dünya çapında faaliyet gösteren 700’den fazla Hilton Garden Inn tesisi arasına katıldı.

Asmet İnşaat Hafriyat Taş Maden Nak.İş Mak.Al.Sat.Pet.ve Kim.Mad. Par.Tic.San.Ltd.Şti.Silivri Şubesi açıldı!

Asmet İnşaat Hafriyat Taş Maden Nak.İş Mak.Al.Sat.Pet.ve Kim.Mad. Par.Tic.San.Ltd.Şti.Silivri Şubesi, Burcu Sağayak Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 29 Temmuz'da Silivri, Büyük Kılıçlı Mahallesi'nde açıldı.

Buğra Müh.İnş.ve İnş.Malz.Mak.Elek. Mad.Mob.Tur.Tekel Ür.ve Sigara Paz. İm.İth.İhr.Tic.ve Sn.Ltd.Şti.İst.Şb açıldı!

Buğra Müh.İnş.ve İnş.Malz.Mak.Elek. Mad.Mob.Tur.Tekel Ür.ve Sigara Paz. İm.İth.İhr.Tic.ve Sn.Ltd.Şti.İst.Şb, Necati Şahin Şube Müdürlüğü'nde 7 Nisan'da Kadıköy'de açıldı.

Sivas refakatçi oteli 5 yıldızlı otel konseptinde tasarlandı!

Sivas'ta hayırsever iş adamı Ahmet Ünal tarafından yaptırılan "5 yıldızlı otel konforu"na sahip refakatçi oteli, hasta yakınlarına hizmet vermeye hazırlanıyor.

Madımak Oteli müze mi oluyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu ’nun bugün Tunceli’ye yapacağı tarihi ziyarette Alevi açılımı için öncelikli konular arasında gösterilen Madımak Oteli ’nin müze olması konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Eski Madımak Oteli Bilim ve Kültür Merkezi'ni 35 bin kişi ziyaret etti!

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, projesi İl Özel İdaresi tarafından uygulanarak 2011 yılında hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi'nin ziyaretçi rekoru kırdığı ve öğrencilerin uğrak mekanı haline geldiği belirtildi....

Madımak'ın istimlak değeri 9.3 milyon oldu!

Eski Madımak Oteli binasının istimlak değeri bir kere daha arttı. Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin eski Madımak Oteli binasının yeni kamulaştırılma bedelini 9.3 milyon olarak açıkladı..

Sivas OSB'de 180 fabrikaya ulaşılması hedefleniyor!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde 180 fabrikaya ulaşmak istediklerini belirtti...

Eski Madımak Oteli'nin kamulaştırma bedeli 7.6 milyon TL!

Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, eski Madımak Oteli binasının kamulaştırma bedelini 7 milyon 691 bin 283 lira olarak belirledi

sivas madımak oteli bilim ve kültür merkezi Haberi

sivas madımak oteli bilim ve kültür merkezi


Sivas'ta eski Madımak Oteli binasının kamulaştırılmasının ardından oluşturulan Bilim ve Kültür Merkezi'ni açıldığı günden bu yana 35 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.


Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, projesi İl Özel İdaresi tarafından uygulanarak 2011 yılında hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi'nin ziyaretçi rekoru kırdığı ve öğrencilerin uğrak mekanı haline geldiği belirtildi.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Açıldığı tarihten günümüze kadar ilk ve ortaöğretimde eğitim-öğretim gören çocuklara kütüphane hizmeti veren merkez, aynı zamanda bilim parkıyla da deney yapma imkanları sağlıyor. Bir örneği de Orta Doğu Teknik Üniversitesinde bulunan bilim parkı, evren ve doğa olayları ile bunlar arasındaki ilişkilere ışık tutacak çalışmaları sergileyerek, öğrencilerin hem deney yapmasına hem de eğlenerek öğrenmesine katkı sunuyor. İlimiz merkez ve ilçelerinden 7 bin 195 öğrencinin yararlandığı Bilim ve...