01 / 05 / 2024

Eski Madımak Oteli Bilim ve Kültür Merkezi'ni 35 bin kişi ziyaret etti!

Eski Madımak Oteli Bilim ve Kültür Merkezi'ni 35 bin kişi ziyaret etti!

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, projesi İl Özel İdaresi tarafından uygulanarak 2011 yılında hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi'nin ziyaretçi rekoru kırdığı ve öğrencilerin uğrak mekanı haline geldiği belirtildi....




Sivas'ta eski Madımak Oteli binasının kamulaştırılmasının ardından oluşturulan Bilim ve Kültür Merkezi'ni açıldığı günden bu yana 35 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.


Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, projesi İl Özel İdaresi tarafından uygulanarak 2011 yılında hizmete açılan Bilim ve Kültür Merkezi'nin ziyaretçi rekoru kırdığı ve öğrencilerin uğrak mekanı haline geldiği belirtildi.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Açıldığı tarihten günümüze kadar ilk ve ortaöğretimde eğitim-öğretim gören çocuklara kütüphane hizmeti veren merkez, aynı zamanda bilim parkıyla da deney yapma imkanları sağlıyor. Bir örneği de Orta Doğu Teknik Üniversitesinde bulunan bilim parkı, evren ve doğa olayları ile bunlar arasındaki ilişkilere ışık tutacak çalışmaları sergileyerek, öğrencilerin hem deney yapmasına hem de eğlenerek öğrenmesine katkı sunuyor. İlimiz merkez ve ilçelerinden 7 bin 195 öğrencinin yararlandığı Bilim ve Kültür Merkezi'nden, 0-6 yaş grubu ana sınıfı öğrencileri de okul öncesi kütüphanesi ve masal odasından faydalanıyor."


Anı köşesi, 10 bin kitaptan oluşan yetişkinler kütüphanesi, internet ve sinevizyon odası, çocuk kütüphanesi ve masal odası, çeşitli deneylerin yapıldığı bilim parkı bulunan merkezi, açıldığı günden bu yana 35 bin kişinin gezdiği belirtildi.


Açıklamada, web adresi "http://sivasbilimmerkezi.gov.tr" olan Bilim ve Kültür Merkezi'nin kentteki öğrencilerin faydalandığı ve il dışından gelen misafirlerin ziyaret ettiği yerler arasında bulunduğu ifade edildi. 


AA


Geri Dön