02 / 05 / 2024

Sivas Malatya karayolu ulaşıma açıldı mı

Sivas Malatya karayolu ulaşıma açıldı mı

Sivas-Malatya karayolu ulaşıma açıldı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbiren ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı. Araçların zincirli şekilde güzergaha geçişine izin veriliyor

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Malatya'da ağır hasar alan binadaki daireler boşaltılıyor!

Malatya merkezindeki Sivas Caddesi'nde yer alan 6 katlı apartmandaki depremzedelerin taşınma masrafları, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor...

Malatya-Sivas arası hızlı tren ile 40 dakikaya düşecek!

4 saat olan Malatya-Sivas arası hızlı tren ile 40 dakikaya inecek. 132 kilometrelik hattın yakında açılması bekleniyor.  

Malatya Dilek Yolu'nda 2. etap çalışmaları başladı!

Malatya’nın kuzeyinde önemli ulaşım akslarından biri olan ve Malatya-Sivas Karayoluna bağlanan Dilek Mahalle Yolunun standartlara uygun bir şekilde yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara yoğun şekilde devam ediliyor.

Malatya'daki teleferik projesine onay verildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Teleferik Projesi’ne Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onay verdiği belirtildi.

Malatya Çebiş Tüneli açıldı!

Malatya-Sivas karayolunda yapımı tamamlanan Çebiş Tüneli trafiğe açıldı. Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindekiler, 650 metrelik tünelde bir süre yürüdü.

Malatya-Sivas karayolu inşaatı meclis gündeminde!

Malatya-Sivas karayolu inşaatı için ayrılan ödenek mecliste konu oldu. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi hazırladı..

Sivas'ın yeni köprü projesi tanıtıldı!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kızılırmak üzerine kente prestij katacak ve karayolu, demiryolu, bisiklet ve yaya yolunun geçeceği bir köprü inşa edileceğini bildirdi.

Malatya Karakaş Konağı restore edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarihi Karakaş Konağı'nı, restore ederek hizmete açacak. Konağın devir işlemleri devam ederken, diğer taraftan hazırlanan restorasyon proje Sivas Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı.

Sivas Malatya karayolu ulaşıma açıldı mı Haberi

Sivas Malatya karayolu ulaşıma açıldı mı

Kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbiren ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı.


Yağdonduran mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya karayolunda araçların zincirli şekilde geçişine izin verilmeye başlandı.


Ulaş ve Kangal'da bekletilen çok sayıda yolcu otobüsü, tır ve otomobilin kontrollü olarak güzergaha geçişine izin veriliyor.


Bu arada, yol açılmadan önce bazı sürücüler, karayolunun ulaşıma kapalı tutulmasına tepki gösterdi. Bazı sürücüler ve yolcular, Yağdonduran mevkisine yürümek istedi. Yetkililerle yapılan görüşmenin ardından sürücüler ve yolcular, yeniden araçlarına bindi.


Ulaş'ta bekletilen sürücüler arasında bulunan yolcu otobüsü şoförü Muhammet Bağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Giresun'dan Elazığ'a gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi.


Bağ, saat 03.00'ten beri yolda beklediklerini ve yolcuların mağdur olduğunu...