22 / 07 / 2024

sivas malatya tüneli

sivas malatya tüneli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Malatya-Kayseri Karayolunda yapımı süren tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu. Soluk Malatya'nın 3 yıl içerisinde bölünmüş yollarla birleştirileceğini belirtti...

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Ankara-Sivas YHT projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde göçük!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde sekizinci defa göçük yaşandı.

Sivas Geminbeli Tüneli 2021'de hizmete girecek!

Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ndeki tünel 2021'de hizmete girecek.

Eğribel Tüneli ikmal ihalesi Eylül sonunda yapılacak!

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen Eğribel Tüneli'nin ikmal ihalesi, eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek...

Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi mecliste!

Sivas-Tokat arasında bulunan Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sivas Mevlana Tüneli'nde sona gelindi!

Sivas Belediyesi tarafından yapılan Mevlana Tüneli'nde sona gelindi. Yaz alarında açılması planlanan tünelde üst beton kaplama işlemine başlanıldı...

Mevlana Tüneli 2018'de açılıyor!

Sivas Belediyesi tarafından yapımı devam eden Mevlana Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mevlana Tüneli 2018'de açılıyor.

Erkenek Tüneli hizmete giriyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada Ermenek Tüneli'nin tamamlandığını ve hizmete gireceğini söyledi.

Mevlana Tüneli'nin inşaat çalışmaları incelendi!

Sivas Valisi Davut Gül ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Mevlana Tüneli'nin inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Sivas Mevlana Tüneli önümüzdeki yaza tamam!

Temeli, 9 Nisan’da görkemli bir törenle atılan,Mevlâna Tüneli’nde çalışmalar sürüyor. Projenin önümüzdeki yaza tamamlanması planlanıyor.

sivas malatya tüneli Haberi

sivas malatya tüneli


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Malatya-Kayseri karayolunda yapımı süren tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.


Müsteşar Soluk, Kayseri, Pınarbaşı ve Gürün’deki yol çalışmalarını denetledi. Karahan mevkisinde yapımı süren tünel inşaatlarında da incelemelerde bulunan Soluk, daha sonra Darende ilçesine geçti.


Soluk, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le görüştü.


Ateş, görüşmede, Karahan mevkisinde yapımı süren tünellere, Malatya'nın önemli tarihi ve manevi şahsiyetlerinden Battal Gazi ve Somuncu Baba'nın isimlerinin verilmesini önerdi.


Habib Soluk, öneriyi değerlendirmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ileteceğini belirtti.


Ziyaretin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Soluk, Karahan mevkisindeki tünel inşaatlarında, zemindeki sıkıntı nedeniyle gecikme yaşandığını söyledi.


İkinci bitirme ihalesine gittiklerini ve sözleşme yapıldığını ifade eden Soluk, "Yeniden çalışmalar başladı, inşallah 2014 yılı içerisinde...