28 / 04 / 2024

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...



Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklama kapsamında, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas-Malatya kara yolu Yağdonduran geçidinde kış aylarında yaşanan çok fazla ulaşım sorununu ortadan kaldıracak olan tüneli inceleyerek yetkililerden bilgiler aldılar.

Vali Şimşek ve beraberindeki heyet, çift tüp şekilde inşa edilen, bağlantı yolları ile uzunluğu 5 bin metreye ulaşan tünelde test sürüşü de yaptılar. Buna göre, proje hizmete girdiğinde güzergahın 1500 metre kısalacağı kaydedildi.

YAĞDONDURAN TÜNELİ NE ZAMAN BAŞLADI?

Tünel, Sivas-Malatya Karayolunda yer almaktadır  1700 rakımlı Yağdonduran Geçidinde senelerdir süren tünel çalışmasında son düzlüğe gelindiği kaydedildi. Buna göre özellikle de kış aylarında sürücülerin kâbusu olan ve zor durum halini alan Yağdonduran Geçidinde 2016 senesinde başlatılan tünel çalışmalarının önümüzdeki ayı sonuna yetiştirilmesi planlar arasında yer alıyor.

Sivas ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

YAĞDONDURAN TÜNEL, KAÇ KİKOMETRE?

Sivas'ta yapımı devam eden Yağdonduran Tüneli ekim ayında, Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında 2 tüp şeklinde yapımı devam eden 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli'ndeki inşaat çalışmalarının yüzde 85'nin tamamlandığı kaydedildi.

SİVAS ZARA TÜNELİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Sivas'ta Zara-Suşehri arasında bulunan Geminbeli Geçidi'nde yapımı devam eden Geminbeli Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi'nde işler yolunda gitmiyor. Daha önce 2023 yılı sonuna doğru bitirileceği ifade edilen projede çalışmaların 2024'te bitirileceği belirtildi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN TÜNELİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Dünyanın üçüncü en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli yarın (3 Mayıs) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. Yeni Zigana Tüneli çift tüp olarak 2x14,5 kilometre uzunluğu ile Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran'a bağlayan önemli bir güzergah olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü Dünyanın en iyi projesi seçildi! 

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!


Geri Dön