02 / 05 / 2024

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!

TOKİ'nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!

TOKİ’nin, 9 saat arayla önce 7,7 ardından 7,6 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’ın da aralarında yer aldığı 10 şehirde 133 bin 759 konut inşa ettiği belirlendi. Bu evlerin hiçbiri hasar görmedi. İşte ayrıntılar...



Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi merkezli asrın felaketi karşısında devlet mücadelesini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diğer yaşanan felaketlerdeki gibi toplu konut operasyonlarıyla 10 şehirde de 1 yılda vatandaşların evlerini yapacaklarını açıklamasından sonra gözler afetin merkezindeki 10 ilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde inşa edilen TOKİ konutlarına döndü. 

TOKİ’nin, 9 saat arayla önce 7,7 ardından 7,6 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’ın da aralarında yer aldığı 10 şehirde 133 bin 759 konut inşa ettiği belirlendi. 

TOKİ nin deprem bölgesindeki 133 bin 759 konutu depremden etkilenmedi! Tünel kalıp detayı binalardaki hasarı engelledi!

Depreme dayanıklı radyel temel üzerinde inşa edilen konutların hiçbirinin Maraş depremlerinde yıkılmadığı ve kullanılamaz duruma gelmediği belirlendi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön