10 / 05 / 2024

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek İlkokulu nerede

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek İlkokulu nerede

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in isminin yaşatılması için karar alınan okulun yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. 24 derslikli okul, gelecek yıl eğitime başlayacak.

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) ilk seferi, düzenlenen tören ile birlikte 08.40'ta başladı. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı seferlerinin ilki, Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan yapılıyor.

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Mmt Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mmt Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zübeyir Mehmetoğlu tarafından kuruldu.

TOKİ Sivas Sızır’da 240 taksitle ucuz konut!

Aylarca duyurular yapılan 81 ilde 250 bin konut projesi 14 Eylül 2022’de açıklandı. Ucuz sosyal konut düsturuyla yola çıkan proje Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konu projesi. İşte 8 soruda bütün detaylarıyla TOKİ Sivas Sızır projesi…

Alp29 İnşaat Otomotiv Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alp29 İnşaat Otomotiv Gıda Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  100 bin TL sermaye bedeli  ile Zübeyir Sağlam tarafından kuruldu.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri hız kesmiyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor. Hattın fiziksel özelliklerinin kontrolü için yapılan test sürüşleri kapsamında hızlı tren Sivas'a kadar geldi. Tren, rutin test sürüşü sonrasında geri döndü.

Sivas Kale Projesi'nin ilk etabı gün yüzüne çıktı!

Sivas'ta hayata geçirilen Kale Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projenin birinci etabı yüzde 90 oranında tamamlandı. 

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 200 bungalov yapılacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine 200 bungalov daha yapılacağını belirtti.

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Sivas Demirağ OSB 2021'de tamamlanacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kentin yatırım üssü olacağını söyledi.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek İlkokulu nerede Haberi

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek İlkokulu nerede

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in isminin yaşatılması için karar alınan okulun yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. 2014 yılı Nisan ayında ihalesi yapılan ve 500 iş günü içerisinde tamamlanması planlanan 24 derslikli okul, gelecek yıl eğitime başlayacak. Sivas İl Özel İdaresi bütçesi ile Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapımı devam eden okulun kaba inşaatı ve çevre duvarı tamamlanırken, inşaat çalışmalarında ise yüzde 75 seviyesine gelindi. Yüklenici firma yetkililerinin çalışmalarını iş takvimine uygun şekilde sürdürdüğü okulun tamamlanmasının ardından mahalle halkı da çocuklarını tam donanımlı bir okula göndermenin mutluluğunu yaşayacak. Binanın inşaat çalışmalarının bitmesi ile birlikte bölgede yaşanan derslik sorununa da neşter vuracak olan okul, pek çok donatısı ile öğrencilerine eğitim...