04 / 05 / 2024

siverek kent planlaması

siverek kent planlaması

Siverek’in gelecek 25 yılını belirleyecek olan imar nazım planı mecliste tartışma konusu oldu. DP Siverek Meclis Üyesi Cumali Bayram imar planından Siverekli meclis üyelerinin haberini olmadığını söyledi.

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Malatya'nın depremselliği konuşulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Depremsellik ve Güvenli Kent Planlaması" konulu panel gerçekleştirilecek. 

Şanlıurfa Siverek'te yatırımlar hız kesmiyor!

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir özveri göstererek çalışmalarını tam hız ilerleten Büyükşehir Belediyesi, Siverek'in gelişimi ve dönüşümü için de yeni projeler hayata geçiriyor

Kocaeli Çınarlıkent’te ilk ön teslim yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut AŞ. tarafından yaptırılan Derince Çınarlıkent konutlarında ön teslimler başladı. Toplamda 418 daireden oluşan ön teslimler randevu planlamasına göre yapılıyor.

İmpo İmar, Türkiye’ye 30 Bakırköy ilçesi kazandırdı!

1996 yılından bu yana kent planlamasında önemli projelere imza atan İmpo İmar ekipleri, bugüne kadar 30 Bakırköy ilçesi büyüklüğündeki alanın planlamasını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Siverek prestij caddelerine kavuştu!

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde büyük bir özveri göstererek çalışmalarını tam hız ilerleten Büyükşehir Belediyesi, Siverek'in gelişimi ve dönüşümü için altyapı, üstyapı ve büyük projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamayla yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamanın sonucu olarak değil, kent planlamasının kendisi olarak ele alınmaktadır. " dedi.

Şanlıurfa Siverek'te asfaltlama çalışmaları başladı!

Kent merkezindeki 'Prestij Caddesi' uygulamasını 13 ilçede de hayata geçirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Siverek'teki asfaltlama çalışmalarını tüm ilçe geneline yaydı.

Ankara'da konutlar alıcı bulamıyor!

Ankara’da barınma ve konut arzı incelendiğinde ihtiyaçtan daha fazla konut yapıldığı kent planlaması raporlarında yer aldı. Ancak bu denli hızlı ve ihtiyaç fazlası konutlaşmaya karşın, konut fiyatlarında anlamlı bir azalma olmadı.

Kentlerdeki büyük projeler keyfi olamaz!

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nde bu yıl Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhan Tekeli, çağdaş mimari sorunlarını, kent planlamasının önemini anlattı.

Buca'da kent planlaması halkla birlikte yapılıyor!

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri de katıldı...

Beyrut'ta 90'lı yıllarda başlayan kent planlaması çalışmaları hala sürüyor!

Beyrut denince çoğu insanın aklına, karışıklık ve savaş geliyor. Kötü günleri geride bırakmayı hedefleyen Beyrut, son yıllarda adeta küllerinden yeniden doğuyor. Ülkeye yapılan uçuş ve ülkeye gelen turist sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Avcılar'da deprem odaklı kent planı yapılmalı!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli: “Bizim yeniden bir kent planlamasına ve çok iyi bir şekilde de bina güvenliklerini sağlayacak yeni bir imar planı gibi kentsel planlama sistemine geçmiş olmamız gerekiyordu. Depremle ilgili de çalışma başlattı

siverek kent planlaması Haberi

siverek kent planlaması

Siverek ilçesinin yaklaşık 2040 yılına kadar ilçenin imar konusunda nasıl bir değişim ve dönüşümle karşı karşıya kalacağı göz önünde bulundurularak hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde sert bir şekilde tartışıldı. İmar komisyonu, planın uzun süren çalışmalar sonunda hazırlandığını belirtirken muhalefet mensubu meclis üyeleri ilçe belediye meclis üyelerinin sürecin içine dahil edilmediğini, söz konusu planın ilçe gerçeğiyle uyuşmadığını belirtti.


İMAR KOMİSYONU RAPORU TARTIŞILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayının dördüncü birleşim toplantısını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında yaptı. Ek gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından Oturum Başkanı Kaytan, İmar Komisyonundan gelen 29 raporun toplu kabul edilmesi için öneri sundu. 29 tane komisyon raporunun kabul edilmesinin ardından raporların içeriği ele alındı. Siverek ilçesinin gelecek 25 yılını...