30 / 04 / 2024

siverekteki türbeler

siverekteki türbeler

Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe merkezinde ve kırsal alanda bulunan halkın kutsal değerleri olarak bilinen türbelerde çevre düzenleme çalışması başlattı.

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

2. Abdülhamid Han Türbesi ziyarete açıldı!

Sultanahmet'te yer alan 2. Abdülhamid Han, Sultan 2. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu türbeler açıldı.

Fatih'teki türbeler onarılıyor!

Fatih’teki tüm türbe, hazire ve kabirler, Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla restore ediliyor.

Konya'daki tarihi türbeler onarılıyor!

Konya’daki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi türbelerde temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

Bursa'da cami ve türbeler restore ediliyor!

BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Üç Kuzular Camii ve Türbesi'nde devam eden çalışmalarda incelemelerde bulundu.

Üsküp'te türbeler onarıldı!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa ile Meddah Baba'nın yıkılan türbeleri ve yanındaki külliye yeniden onarıldı. Kentteki tarihi Osmanlı çarşısındaki türbeler ve yeni inşa edilen mescit ile kütüphanede bugün açılacak.

Manisa Kula'da cami ve türbeler ışıklandırılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da cami ve türbeleri ışıklandırdı. Yapılan ışıklandırma çalışmaları sonrasında türbe ve camiler vatandaşların ve ziyarete gelenlerin beğenisini kazandı.

Remzi Aydın restorasyon çalışmalarını inceledi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Eyüp Sultan Camii’nde kılınan sabah namazının ardından Eyüp`te bulunan türbeler ve tarihi yerlerin tek tek gezerek restorasyon çalışmalarında gelinen aşamalar hakkında bilgi aldı...

Murat Reis Külliyesi'ndeki cami ve türbeler restore edilmeyi bekliyor!

Rodos'ta yaşayan 6 bin Türk ile Müslüman tatilciler, ibadetlerini sadece Pargalı İbrahim Paşa Camii'nde yerine getirebiliyor. unan hükümetinin restorasyon yapılacağı gerekçesiyle yıllardır kapalı tuttuğu 5 cami ve bir külliye harabeye döndü.

Türbeler Müze Müdürlüğü, 3 türbeyi 1 yıl içinde restore edecek!

İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü tarafından son on yıl içerisinde 45 türbenin restorasyonu yapıldı. Şimdi de ilk Türkçe tarih kitabının yazarı Aşıkpaşazade, Ahmet Cevat Paşa ve Emir Ahmet Buhari'nin türbelerinde bakım ve onarım çalışması başlatıldı

Bursa'da türbeler restore edilirken depremlere karşıda güçlendirilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa Osmanlı'nın en önemli saraylılarına ait 12 türbeyi restore ederek geçmişi geleceğe taşıyacak

Sultan Süleyman'ın ve Hürrem Sultan'ın türbeleri 6-7 ay daha kapalı!

Olay yaratan diziden sonra Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın türbelerine ilgi arttı. Ancak Süleymaniye Camii'ne gelenler geri dönüyor, çünkü türbeler onarımda. En az 6-7 ay kapalı...

İstanbul'daki 25 türbe restorasyondan geçecek

İstanbul Türbeler Müzesi Müdürü Hayrullah Cengiz, çok yakında Kanuni, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan'ın türbelerinin de restore edileceğini açıkladı

siverekteki türbeler Haberi

siverekteki türbeler

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Hasan Çelebi Mahallesi'nde bulunan halkın yoğun olarak ziyaret ettiği Kemal Hoca Türbesi'nin kubbesi yeniden düzenlenecek, kabri çevreleyen taşlar temizlendi. Belediye ekipleri türbenin bahçesini düzenlenerek türbe ve çevresi yenilecek.


Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatıyla ilçe merkezinde ve kırsal alanda bulunan halkın ziyaretine açık tüm türbelerin çevre düzenlenmesi yapılarak halkın daha rahat ve temiz bir ortamda ziyaretlerini yerine getirmeleri sağlanacak


Hürriyet...