01 / 05 / 2024

sivil havaalanı konya

sivil havaalanı konya

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Arslan, daha öncede gündeme gelen ancak bir karşılık bulamayan sivil havaalanı konusunda Konya’nın sivil havaalanını hak ettiğini söyledi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Konya İHH, İdlib'de 20 bin konut yapacak!

Konya İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin İdlib kentinin güney ve doğu kırsalındaki sivil yerleşim yerlerine 20 bin konut yapacak...

Konya’ya sivil havaalanı yapılmalı!

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Arslan, daha öncede gündeme gelen ancak bir karşılık bulamayan sivil havaalanı konusunda Konya’nın sivil havaalanını hak ettiğini söyledi.

Aydın Çıldır Havaalanı 2019'dan önce yapılacak!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Çıldır Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için çaba harcadıklarını söyledi. Öz, Aydın'ın önceliğinin havaalanı olduğunu belirtti.

Çıldır Havaalanı 2019'da sivil havacılığa açılacak!

AK Parti'nin seçim öncesinde söylediği tüm vaatleri yerine getireceklerini kaydeden Abdurrahman Öz, Aydın'ın önceliğinin havaalanı olduğunu belirtti, Öz, Çıldır Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için çaba harcadıklarını söyledi

Aydın Çıldır Havaalanı'nda son durum ne?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, özel uçakla geldiği Aydın Çıldır Havaalanı'nda inceleme yaptı. Bilgin Çıldır'ın sivil havacılığa açılmasının yapılacak fizibilete çalışmalarının ardından belli olacağını belirtti.

Konya'ya 835 milyon liralık yatırım yapılacak!

Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerle toplantılar yaparak 2015 sonuna kadar 835 milyon liralık yatırım açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yatırım yağmuruna başladıklarını söyledi.

Anadolu Jet Cengiz Topel Havaalanı'ndan çekildi!

İzmit’te büyük umutlarla 2011 yılında sivil uçuşlara açılan Cengiz Topel Havaalanı’ndan, Atlasjet ve Borajat’ten sonra Anadolu Jet de sürekli zarar edilmesi nedeniyle bugünden itibaren çekildi.

Cengiz Topel Havaalanı'na uçan kalmadı!

İzmit’te büyük umutlarla 2011 yılında sivil uçuşlara açılan Cengiz Topel Havaalanı’ndan, Atlasjet ve Borajat’ten sonra Anadolu Jet de sürekli zarar edilmesi nedeniyle bugünden itibaren çekildi

Alanya'dan Kayseri ve Konya'ya hızlı tren yapılacak!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Alanya'dan Kayseri ve Konya'ya kadar, diğer taraftan Burdur üzerinden İstanbul'a kadar hızlı trenler olacak. İki havaalanını hızlı tren projesiyle birleştirmek istiyoruz" dedi...

Konya Zihinsel Engelliler Okulu ile İş Uygulama Merkezi Okulu temelleri atıldı!

Konyalı iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle Van'a gelen Davutoğlu, Konya Zihinsel Engelliler İlk ve Orta Okulu ile İş Uygulama Merkezi Okulunun temel atma törenine katıldı...

Çıldır Havaalanı ve İzmir-Aydın-Denizli YHT projesi yeniden gündemde!

1-24 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlemek için güçbirliği yapan sivil toplum kuruluşları, Çıldır Havaalanı ve İzmir-Aydın-Denizli Hızlı Tren projesini de gündeme aldı. Güçbirliği, 2014 yılında iki projenin hayata geçirilmesi amacıyla kampanya başlattı.

Türk firmaları Irak'a uluslarası havalimanı inşa ediyor!

Irak'ın kuzeyindeki Duhok şehrinde Türk firmalarınca inşa edilecek uluslararası sivil havaalanının temeli törenle atıldı.

sivil havaalanı konya Haberi

sivil havaalanı konya

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Arslan,  Konya’nın sivil havaalanını hak ettiğini söyledi. Konya’nın sanayi, tarım, turizm ve ihracat potansiyeli ile bu yatırımı çoktan hak ettiğini kaydeden Arslan, 15 Temmuz yaşanan olumsuzlukların bu gerekliliği pekiştirdiğini belirtti. Arslan, “İş dünyası ürettiğini yurtdışı pazarlara satmak için yoğun çaba gösteriyor. Yurtdışından heyetler geliyor. Yeni ihracat pazarları bulmak, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak uğraşan iş dünyası haklı olarak sivil bir havaalanı talep ediyor. Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz ve turizm dikkate alındığında da yeni havaalanı Konya’ya yakışır bir yatırım olacaktır” dedi.


ÇUKUROVA ÖRNEĞİ


İhalesi yapılan Çukurova Bölgesel Havaalanı gibi Karaman için planlanan havaalanı yerine İçeri Çumra’ya yapılacak bölgesel bir havaalanının hem Konya hem Karaman’a hizmet verebileceğine dikkat çeken Arslan, “Uluslararası konsepte...