02 / 05 / 2024

sivil toplum çevre sorunları

sivil toplum çevre sorunları

Gelişmiş ülkelerde mimarlığın, kültürün olduğu kadar toplumsal ve ekonomik kalkınmanın da ögelerinden birisi olarak görüldüğü ve bu doğrultuda politikalar üretildiği, Türkiye'de ise bu konuda büyük bir eksiklik bulunduğu bildirildi. Mimarlar Odası Genel B

Yassıca Adaları yapılaşmaya açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketince Fethiye ilçesindeki Yassıca Adaları'nın özel şirkete kiraya verildiği ve yapılaşmaya açılacağı duyumları, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

TOKİ 50 bin konut kampanyasına 550 bini aşkın başvuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Samsun Ihlamur Kafeterya'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Kurum, burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Kentsel dönüşüm lüks değil, zorunluluk!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin 20 seneyi aşkın süredir faaliyet gösteren saygın sivil toplum kuruluşlarından olan Mimar ve Mühendisler Grubu ile bir araya geldi.

İstanbul’da 1.350 milyon kaçak yapı 1994'ten önce yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğiniz günlerde 'Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’ konuşması üzerine  Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki de açıklamalar da bulundu.

Antalya Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nde sona gelindi!

Muratpaşa Belediyesi, Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesini inşa ettiği Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi’nin ince inşaat işleri ihale sürecini tamamlandı. Merkez, 9 milyon 661 bin TL’lik ek yatırımla açılışa hazır hale gelecek.

Gölcük Sivil Toplum Merkezi açıldı!

Gölcük Kent Konseyi Sivil Toplum Merkezi, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´in katılımıyla, Adnan Menderes İş Merkezi´ndeki yerinde açıldı. Açılışa protokol tarafından yoğun katılım sağlandı.

Kültürpark İzmir'e sivil toplum kuruluşlarından destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark'ı yeniden tasarlayarak geleceğe taşımak amacıyla hazırladığı “Kültürpark İzmir” projesine kentin iki önemli sivil toplum kuruluşundan destek geldi.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Sivil toplum kuruluşlarından şehit ailelerine TOKİ evi talebi!

Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Alınan bilgilere göre, görüşmede şehit ailelerine TOKİ tarafından ev verilmesi konusu da gündeme geldi.

sivil toplum çevre sorunları Haberi

sivil toplum çevre sorunları


Mimarlar Odası Genel Başkanı Tuna, yaptığı açıklamada, Anadolu'nun yıllardan beri pek çok medeniyetin bıraktığı birçok izi taşıdığını, Türk mimarisinin de bu zengin geçmişten nasibini aldığını söyledi.


Önemli bir geçmişe sahip olan Türk mimarisinin, geçmişle orantılı, yüz ağartacak bir şekilde gelişme yaşamadığını ifade eden Tuna, Türkiye'de kentlerin yapılaşmasında mimari ve planlamanın ciddi boyutlarda arka plana itildiğini belirtti.


Tuna, gelişmiş ülkelerin, mimarlığı kültürün olduğu kadar toplumsal ve ekonomik kalkınmanın da ögelerinden biri olarak gördüklerini ve bu doğrultuda politikalar ürettiklerini, Türkiye'de ise mimarlık politikası konusundaki eksikliğin her alanda kendini hissettirdiğini ve bu sorunun artık bir kısır döngü haline geldiğini ifade...