26 / 07 / 2024

sivriada yıkum

sivriada yıkum

Sivriada’da yapılması planlanan otel, fuar ve kongre merkezi projesi Mahkeme tarafından iptal edildi. İmara karşı çıkan Adalar Savunması kararla büyük sevinç yaşadı...

Boztoprak Kum Nakliyat Limited Şirketi Kuruldu!

Boztoprak Kum Nakliyat Limited Şirketi Arnavutköy’de 10.000.000,00 TL sermaye Kemal Durak tarafından kuruldu.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce boşaltılmış!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde yıkılan evin kum taşı ve kerpiçten yapıldığı ve 2 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Sivriada projesi iptal!

Sivriada’da yapılması planlanan otel, fuar ve kongre merkezi projesi Mahkeme tarafından iptal edildi. İmara karşı çıkan Adalar Savunması kararla büyük sevinç yaşadı...

Bartın Amasra'da 14 milyon TL'ye icradan satılık tatil köyü!

Bartın İli, Amasra İlçesi, Kum Mahallesi, Cireköy Mevkii'nde yer alan tatil köyü vasıflı gayrimenkul 14 milyon 106 bin 516,48 TL bedel ile icradan satışa çıkarıdlı. 

Sivri dilli bir Sivriada yazısı!

Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Demir, derginin bu haftaki sayısında “Sivri dilli bir Sivriada yazısı” başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları…

Konya Meram'da yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Meram Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Proje kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binaların molozları yeniden kum ve çakıla dönüştürülüyor.

Adana Kum Ocağı Tesisi'nin ÇED toplantısı 23 Şubat'ta!

Adana Ceyhan'a yapılması planlanan Kum Ocağı ve Yıkama-Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı yapılacak. Tesisin toplantısı 23 Şubat 2017'de gerçekleşecek.

Royal Kum İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Royal Kum İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sunay Derinbay tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de kuruldu.

sivriada yıkum Haberi

sivriada yıkum

Marmara Denizi’ndeki 9 adadan oluşan İstanbul Prens Adaları arasındaki Sivriada, 2017 yılında imara açılmıştı.

Üzerinde yerleşim olmayan Sivriada imara açıldıktan sonra Yassıada’da bir çok tesis inşa eden firma tarafından yıkım ve hafriyat çalışması başlatılmıştı. 

İstanbullular projeye karşı çıkmış ve bir imza kampanyası başlatmıştı. Ancak yıkım çalışmaları başlamıştı. Bizans dönemine ait tarihi eserlerin, antik liman-mendirek ve taş ocağı bölgesinin iş makineleri ile yok edileceğini, İstanbul’un yeşil kalan son alanlarından birinin daha betonlaşacağını söyleyen çevreciler ise tepki göstermişti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Adalar Savunması projenin iptali için yargı mücadelesini sürdürürken, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla Sivriada’da planlanan tesisler iptal edildi. Sivriada’da başlatılan planlama, imar ve inşaat projelerinin tamamı iptal edilirken; karar 24 Temmuz’daki Resmi Gazete’de yayımlandı. İmza kampanyasına katılan yaklaşık 50 bin kişi kararı sevinçle...