05 / 05 / 2024

siyasi belirsizlik va rmı

siyasi belirsizlik va rmı

Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Banerji: "Seçim sonuçları siyasi belirsizliği büyük ölçüde azalttı. Siyasi ortam, politikaların uygulanması için daha uygun hale geldi" dedi.

Casavıva Turkey Danışmanlık Gayrimenkul Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Casavıva Turkey Danışmanlık Gayrimenkul Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Saad Shabbır Waghu tarafından kuruldu.

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Haydar Tunç ve Öner Aydın ortaklığında kuruldu.

TMO'nun satış politikasındaki belirsizlik çiftçi etkiledi! Buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? 

Buğday alım fiyatı açıklanırken, TMO’nun satış politikası ile ilgili belirsizlik çiftçileri ve piyasaları olumsuz etkiliyor. Peki buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

Va Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Va Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayşen Gümrükçü Çetiner ve Volkan Yağcı ortaklığında kuruldu.

Belirsizlik sona erdi! İşte seçim sonrası borsada son durum!

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla 14 Mayıs -28 Mayıs arasında geçen dönem piyasalarda belirsizlik hakimken bu belirsizlik sona erdi. Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2,52 artışla 4.696,17 puandan başladı.

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

İslam Memiş "Paniğe kapılmayın" diyerek uyardı! İşte 2 haftalık süreçte altını bekleyen kader

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Siyasi alanda ortaya çıkan belirsizlik piyasaları da bozdu. Finans Analisti İslam Memiş elinde TL olanlar için en karlı yatırımı açıklayarak altın ve dövizle ilgili öngörülerini açıkladı.

Va Taş İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Va Taş İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Arzu Yılmaz ve Melek Bakırtaş Kurnaz ortaklığında kuruldu.

Minerva Va Denetim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Minerva Va Denetim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Aydoğan ve Aladdin Okur ortaklığında kuruldu.

Vıva Edge Turizm Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Vıva Edge Turizm Yatırım Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta kuruldu.

Vıva Edge Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Vıva Edge Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta kuruldu.

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den siyasi partilere kira çağrısı!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında siyasi partilere kira çağrısı yaptı. İşte detaylar...

siyasi belirsizlik va rmı Haberi

siyasi belirsizlik va rmı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, 1 Kasım Genel Seçimi sonuçlarının siyasi belirsizliği büyük ölçüde azalttığını belirterek, "Siyasi ortam, politikaların uygulanması için daha uygun hale geldi" dedi.


Banerji, Moody's'in İstanbul'da düzenlenen "9. Yıllık Türkiye Kredi Riski Konferansı"nda bir sunum gerçekleştirdi.


Türkiye'yi gelişmekte olan ve "Baa" derecelendirmesine sahip Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika ile kıyasladıklarına değinen Banerji, bu ülkelerin gelişmekte olan piyasalardan kaçıştan kaynaklanan aşağı ve yukarı giden risklerle karşı karşıya olduğunu ifade etti.


Banerji, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasının normalleşmesi ve Çin'de beklenen yavaşlamanın söz konusu beş ülkenin kredi durumunu farklı şekilde etkileyeceğini vurgulayarak, "Bu ülkeler bu risklere karşı farklı politikalar yürüttüğünden dolayı sonucunda farklı tepkiler göreceğiz. Türkiye, diğer ülkelerden daha kırılgan görünüyor...