20 / 07 / 2024

Sleepbox

Sleepbox

Havayolunu kullananların sayısı 6 milyara ulaşırken, artan hava trafiği nedeniyle 24 saat hizmette olan terminal sayısıyla birlikte dinlenme mekânlarına olan ihtiyaç da artıyor.

Sleepbox Haberi

Sleepbox

24 saat hizmette olan terminal sayısıyla birlikte dinlenme mekânlarına olan ihtiyaç da artıyor. 


Havalimanı bölgesinde yer alan otellere, 90’ların sonlarına doğru terminallerin içinde saatlik hizmet veren oteller eklendi. Havayoluyla seyahati kolaylaştırmanın en son hali ise “uyku kabinleri”. Çeşitli sebepler meydana gelen rötarlara, transit yolcuların terminallerde uzun bekleme süreleri de eklenince, yolcular için havalimanında geçen zaman işkenceye dönüşebiliyor. Böyle durumlarda first ya da business class uçuyorsanız, özel yolcu salonunda (lounge) dinlenebilir ya da havalimanının içindeki otelde konaklayabilirsiniz. Fakat kısıtlı bütçenizle, ekonomi sınıfında yolculuk etmek zorundaysanız, dinlenecek mekân konusunda sıkıntınız var demektir. 


SELF SERVİS YOTEL 

Havalimanı işletmecileri de yeni gelişmelerden hareketle, yorgun ve uykusuz yolcuları düşünerek terminallerin içinde ekonomik ve rahat uyku kabinleri oluşturmaya başladı. Londra, Amsterdam, Moskova ile ABD ve Çin’deki bazı havalimanlarındaki...