24 / 07 / 2024

soam maden faciasında ölenlerin sayısı

soam maden faciasında ölenlerin sayısı

Hayatını kaybedenlerin sayısının son çıkarılan kişiyle 283 olduğunu aktaran Taner Yıldız, "Bu akşam ciddi bir şekilde hareketlenme var. Orada kurtarma ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyorlar, sayıyı her beraber inşallah görmüş olacağız" dedi...

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

Soma'da madenci ailelerine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma'da ölen 301 madencinin ailesine konut teslimi yapıldı!

Maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin yakınları için Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konutun sahipleri, kura çekimiyle belirlendi

Balıkesir Belediyesi'nden yeni park!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden şehit işçilerin anısına park yaptırdı. Parkın açılışı törenle yapıldı.

Bolu'da maden ocağında göçük: 4 yaralı!

Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesindeki maden ocağında meydana gelen göçük sonucu 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Gökçesu beldesinde bulunan özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen patlama nedeniyle göçük oluştu.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda son durum ne?

MANİSA'nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma 301 Konutları inşaatında çalışmalar durdu!

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

TOKİ Soma Konutları'nın teslimleri önümüzdeki yaz yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

TOKİ Soma evleri önümüzdeki yaz teslim edilecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Soma faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi ailesi için yapımına başlanan konutların önümüzdeki yaza teslim edileceği müjdesini verdi.

soam maden faciasında ölenlerin sayısı Haberi

soam maden faciasında ölenlerin sayısı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağındaki yangınla ilgili, "Hastanede tedavisi devam eden sadece 3 kişi var, diğerleri taburcu oldular" dedi.


Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden ocağında yaklaşık 3bin 100 PPM civarındaki karbonmonoksit oranının şu anda miktar olarak 700'ler civarına düştüğünü, bunun yangının gittikçe sönmeye başladığı anlamına geldiğini belirtti.


Yangının tamamen bitmediğini kaydeden Yıldız, "Çok önemli miktarda sönümlenmeye doğru gidiyor. Konveyör üzerindeki o 250 metrelik bandın tamamen söndürüldüğünü söylemiştim. Bu arada bir işçi kardeşimiz daha çıkartıldı. Bundan sonra bir miktar daha devam eder diye öngörüyoruz. Maden ocağındaki çalışmalar bunu gösteriyor. Maden ocağının içerisinin normalleşmesiyle alakalı bu gecenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu geceki çalışmaların özellikle kurtarma ekiplerindeki vardiya ile beraber önemli olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.


- 6 işçinin 


Bakan Yıldız, 6...