07 / 05 / 2024

SOCAR halk

SOCAR halk

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.

Çevre Bakanlığı İzmir halk katılım toplantısı 13 Haziran'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir'e yapılacak olan Çeşme Şifne Yat Limanı için halkın görüşlerini almak amacı ile 13 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenliyor.

Akyaka Halk Plajı'na uluslararası mavi bayrak takıldı!

Türkiye Çevre Vakfı tarafından 2013 sezonunda uluslararası mavi bayrak ile ödüllendirilen Akyaka Halk Plajı'nda tören düzenlendi..

Çevre Bakanlığı Çanakkale halk katılım toplantısı 11 Haziran'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale'ye yapılacak olan Cenal Enerji Santrali alanı için halkın görüşlerini almak amacı ile 11 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenliyor.

Çevre Bakanlığı Mersin Değirmençay Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin'de yapılacak olan Değirmençay Barajı İçmesuyu ve Sulama Tesisleri projesinin yapımı için halkın görüşlerini almak üzere 11 Haziran'da halk katılım toplantısı gerçekleştirecek

Okmeydanı halkı kentsel dönüşüme karşı eylem yaptı!

Okmeydanı halkı, mahallelerinde yapılacak olan kentsel dönüşüme karşı yürüme eylemi yaptı.

Türkiye Halk Bankası Ankara'da Gersan Şubesi'ni açtı!

Türkiye Halk Bankası'nın Ankara Yenimahalle'de Gersan Şubesi faaliyete başladı...

Halk GYO kayıtlı sermayesini 673 milyon 638 bin 704 liraya çıkaracak!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket çıkarılmış sermayesinin, 1.500.000.000.-TL kayıtlı sermaye tavanı içinde kalmak ve tamamı 2012 yılı dönem karından karşılanmak üzere 673.638.704.-TL'ye çıkartılmasına ve konuyla ilgili SPK'ya başvurdu...

Çevre Bakanlığı Hatay iskele alanı için halk katılım toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hatay'a yapılacak olan Azganlık İskele alanı için halkın görüşlerini almak üzere 6 Haziran'da halk katılım toplantısı gerçekleştirecek.

Çevre Bakanlığı Adana Hidroelektrik Santrali için halk toplantısı yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Adana'ya yapılacak olan Türkyılmaz Hidroelektrik Santrali için halkın görüşlerini almak üzere 6 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenleyecek.

Çevre Bakanlığı Edirne Korucuköy Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Edirne'ye yapılacak olan Edirne Korucuköy Barajı için halkın görüşlerini almak üzere 4 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenleyecek.

Çevre Bakanlığı Adana Termik Santrali için halk katılım toplantısı yapacak!

Çevre Bakanlığı Adana'nın Yumurtalık ilçesinde yapılacak İthal Kömür Termik Termik Santrali projesi konusunda halk katılım toplantısı gerçekleştirilecek...

Kuzguncuk Parkı'nın kazı çalışmalarına halk tepki verdi!

Yalı yapılması için Kuzguncuk Parkı sınırlarında başlatılan kazı çalışmaları Kuzguncuk halkının tepkisine neden oldu...

SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi'nin tedarik ve inşaat anlaşması imzalandı!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, STAR Rafinerisine ilişkin, "Projemiz Türkiye'nin cari açığını yıllık 2,5 milyar dolar net olarak aşağıya indirecek bir katma değeri beraberinde getirecektir" dedi

SOCAR halk Haberi

SOCAR halk

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.


SOCAR'dan yapılan açıklamada, şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.


Açıklamada, SOCAR'ın yurt dışı finans piyasalarından elde ettiği tecrübeyle Azerbaycan'ın finans piyasasının daha da geliştirilmek istendiği, Azerbaycan vatandaşlarına yeni bir yatırım olanağı sunulmasının hedeflendiği kaydedildi.


Arz edilecek hisselerin miktarı konusunda bilgi verilmezken, dolar hisselerinin yıllık yüzde 5 kazanç getireceği belirtildi. SOCAR'ın halka arz edilecek hisseleri vergiden muaf olacak ve hisse sahiplerine her üç ayda bir faiz ödenecek.


SOCAR hisselerinin halka arzıyla ilgili ayrıntılar 16 Eylül'de kamuoyuna...