13 / 05 / 2024

soda külü tesisi

soda külü tesisi

Ciner Grubu ve Çinli ortağı Tianchen Corporation 1,35 milyar dolar yatırım ile Ankada Kazan'da soda külü tesisi ve elektrik üretim tesisi kuracak...

Siirt Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi'nin temeli yarın atılıyor!

Siirt'te, Türk-Katar ortaklığıyla kurulacak "Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi"nin temeli yarın atılacak...

Kayseri Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesisi ve Aile Sağlığı Merkezi açıldı! 

Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever işbirliği ile hayata geçirilen Zeynep-Yahya Kılıçaslan Sosyal Tesis veAile Sağlığı Merkezi açıldı.

Şahinbey Fidanlık Sosyal Tesisi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına devam eden Şahinbey Belediyesi tarafından Fidanlık Mahallesi’ne inşa ettirilen Fidanlık Sosyal Tesisi'nin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.

Kılıç Deniz Ürünleri, Dominik’te levrek tesisi aldı!

ABD pazarına göz diken Kılıç Deniz Ürünleri, Dominik Cumhuriyeti’nde levrek tesisi aldı. Tesise ilk yavruları koyan Kılıç, buradan Kuzey ve Güney Amerika’ya ihracat yapmayı planlıyor.

Ankara Altındağ'da gecekondular yıkılıyor!

Ankara Altındağ Gültepe Mahallesi'nde gecekondular yıkılıyor. Yolları açılan, modern tesisleri ve konutlarıyla bambaşka bir görünüme kavuşan Gültepe Mahallesi’nde yüzme havuzu ve spor tesisi, anaokulu ve kültür merkezi de açılış için gün sayıyor.

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Manisa Katı Atık Bertaraf Tesisi 2017'de tamam!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre İlçesine bağlı Uzunburun mahallesine bin 200 metre uzaklıkta bulunan alanda çalışmasına başladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Malatya Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Malatya İli, Battalgazi İlçesi'nde yapılması planlanan Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan 2016 günü saat 10:00!da gerçekleşecektir.

Arif Çağatay Kılıç: Ankara Pursaklar'a dev spor tesisi yapılmalı!

Ankara Pursaklar'da dev spor yatırımşarı için start verildi. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in girişimleri sonucu Gençlik ve Spor Bakanı Arif Çağatay Kılıç ''Pursaklar'a acil Gençlik Merkezi ve Spor Tesisleri yapılsın'' talimatı verildi.

Kızılcabölük Spor Tesisi hizmete açıldı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Kızılcabölüklülere söz verdiği Kızılcabölük Spor Tesisi hizmete açıldı, açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Geleceğimizi inşa etmeye devam ediyoruz” dedi.

Niğde Karagöl ve Çinili göl civarına kış sporları tesisi!

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Bolkar Dağları'nın Ulukışla İlçesi Meydan Yaylası mevkiinde Karagöl ve Çinili gölleri civarında kış sporları tesisi kurulacağını belirtti.

Yalova Güneş Balıkçılık balık yetiştiriciliği tesisi projesi halk toplantısı 28 Nisan'da!

Yalova Armutlu'da Güneş Balıkçılık Tek. Den. Nak. Tur. İnş. Tic. ve San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Avcılığa Dayalı İstavrit Balığı Yetiştiriciliği Tesisi projesi için düzenlenecek ÇED toplantısı 28 Nisan'da yapılacak.

Muş'ta Serhad yem kırma tesisi halk toplantısı 9 Nisan'da!

Serhad Tavukçuluk Yem Hayvancılık Gıda ve İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından; Muş'ta Serhad yem kırma tesisi projesi için 9 Nisan 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

soda külü tesisi Haberi

soda külü tesisi
Yatırım bedelinin 1,35 milyar dolara ulaşması beklenen soda külü tesisi ve elektrik üretim tesisi, Ankara Kazan'da, Ciner Grubu ve Tianchen Corporation ortaklığı ile kuruluyor. Tesislerin yapımına ilişkin kontrat, yarın İstanbul'da imzalanacak.  Kazan Soda Tesisleri tamamlandığı zaman, dünyanın en büyük soda külü üreticisi olacak. 600 megawattlık elektrik üretim tesisinin de, soda külünden çıkacak atık ısı ve doğalgaz ile çalışması...