02 / 05 / 2024

Niğde Karagöl ve Çinili göl civarına kış sporları tesisi!

Niğde Karagöl ve Çinili göl civarına kış sporları tesisi!

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Bolkar Dağları'nın Ulukışla İlçesi Meydan Yaylası mevkiinde Karagöl ve Çinili gölleri civarında kış sporları tesisi kurulacağını belirtti.




Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, doğal güzellikleriyle ünlü Bolkar Dağları'nın kış turizminde Niğde'yi şaha kaldıracağını söyledi. Vali Kılıç, 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Bolkar Dağları'nın Ulukışla İlçesi Meydan Yaylası mevkiinde Karagöl v e Çinili gölleri civarında kış sporları tesisi kurulacağını belirtti.


8 BİN METRE KAYAK PİSTİ


Bölgede 2 adet telesiyej ve 1 adet teleski olmak üzere 3 adet mekanik tesis yapılacağını açıklayan Vali Kılıç "Kış aylarında mekanik tesisler toplam 8 bin metre uzunluğundaki kayak pistine hitap edecek. Günübirlik tesisler ise yazın doğa turizmi kapsamında bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin hizmetinde olacak" dedi. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan uzmanların katılımıyla mekanik tesis güzergahları ile pist güzergahlarının belirlendiğini ifade eden Niğde Valisi, şu bilgileri verdi: 


KAR ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR 


"Bölgeye kar ölçüm cihazı alınarak yerine montajı yapıldı. Planlamaya esas jeolojik etüt raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanırken, alanda birinci derece doğal SİT içerisinde kalan bölüm için imar planı Nevşehir Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün onayına sunuldu. Planın kurulda onaylanmasının ardından SİT alanı dışında kalan bölümler 11 Genel Meclisi'nin onayına sunulacak ve ardından plan askıya çıkacak. Bir aylık askı sürecinin sonunda kesinleşecek."



Posta Çukurova Gap



Geri Dön