25 / 05 / 2024

sofya havaalanı ihale

sofya havaalanı ihale

Bulgaristan ulaştırma bakanlığı, Sofya havalimanının işletme ihalesinin son teklif tarihini tekrar erteledi. İhale 19 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Sofya Havalimanı ihalesi iptal oldu!

Sofya Havalimanı'nın işletilmesine dair ihale iptal edildi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, "Hükümet ihaleyi iptal etmeye karar verdi" denildi.

Niğde Havaalanı'nın ihale tarihi meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Havaalanı'nın ihale tarihi ile ilk uçağın ineceği tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Rize Havalimanı 8 Eylül'de ihale edilecek!

8 Eylül'de ihale edilecek Türkiye'nin deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı 750 milyon liraya mal olacak. Havalimanının 2 yıl 9 ayda tamamlanması bekleniyor.

Kahramanmaraş Havaalanı yeni terminal binası ihalesi 12 Temmuz'da!

Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan havaalanı yeni terminal binası, dış hatlar terminali ve diğer binaların yapımı amacıyla ihale düzenleneceğini belirterek, müjdeli haberi verdi.

Yüksekova Havaalanı'ndan uçuşlar başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'ndeki, Yüksekova Havaalanı'nın inşaatı bitme noktasına geldi. Alt ve üst yapısı ile birlikte 120 milyon TL'ye ihale edilen havaalanı inşaatındaki çalışmalar son aşamada.

Emlak Konut Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi 29- 30 Mayıs'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Alanında yapılacak olan toplam 1976 adet konut ve 48 adet ticari üniteyi kapsayan 2 ayrı yapım işi ihale edecek...

Antalya'da havaalanı ana pistinin uzatılması işi ihalesi!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı 'ndan: Antalya Karain Stol Havaalanı ’nın ana pistinin uzatılması işi 23 Ağustos 2013 tarihinde saat 11:00 'de ihale edilecek

Net Holding, KKTC Ercan Havaalanı için ihale şartnamesi aldı!

Net Holding A.Ş., KKTC'deki Ercan Havaalanı'nın işletme haklarının devredilmesi ihalesi için ihale şartnamesi aldıklarını bildirdi

Havaalanı işletmecileri iki büyük ihaleye hazırlanıyor!

İzmir Adnan Menderes'in dış ve iç hatlarında işletme hakkını devri ihalesi 17 Kasım'da yapılacak. Bölgesel Çukurova Havaalanı ile ilgili ihale ise 15 Aralık'ta gerçekleştirilecek

Konya Havaalanı terminal binası için ihale yapıldı!

Konya Havaalanı terminal binası ihalesine  firmalardan büyük ilgi olduğu gözlendi.  İhalede, aralarında ortak girişimlerin de bulunduğu 42 şirket teklif verdi. İhalede en düşük teklifi, 34 milyon 285 bin TL ile Güven-Er İnşaat sundu.

DHMİ Çukurova'da havaalanı ihalesi yapacak!

Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havaalanını Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edebilmek için YPKya başvurdu  

sofya havaalanı ihale Haberi

sofya havaalanı ihale

Bulgaristan ulaştırma bakanlığı, Sofya havalimanının işletme hakkının 35 yıl devri için geçen yıl Mayıs ayında ihale açmıştı. İhalenin 12 milyar leva, yani 659 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor. Havalimanı yılda 5 milyon yolcu tarafından kullanılıyor.


Bir kaynak Reuters'a Limak Holding, Rus VTB Capital ve Flughafen Zurich'in ihaleye bir konsorsiyum oluşturarak katılacaklarını söylemişti.


İhaleye katılmayı değerlendirdiğini açıklayanlar arasında Alman havalimanı işletmecisi Fraport ve yerel basında yer alan haberlere göre TAV Havalimanları Holding de bulunuyor.

İhale tarihi ilk ilanından bu yana dört defa uzatıldı. İhale son olarak Kasım ayında cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra istifa eden merkez-sağ hükümet tarafından Ocak ayına ertelenmiş, sosyalistler ise ihalenin iptali çağrısında bulunmuşlardı.


İhalenin son olarak Mayıs ayına ertelenmesi, Mart sonunda yapılacağı tahmin edilen erken genel seçimlerden sonra oluşacak hükümetin ihale...