05 / 05 / 2024

Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ihalesi 19 Mayıs'ta!

Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ihalesi 19 Mayıs'ta!

Bulgaristan ulaştırma bakanlığı, Sofya havalimanının işletme ihalesinin son teklif tarihini tekrar erteledi. İhale 19 Mayıs'ta gerçekleşecek.



Bulgaristan ulaştırma bakanlığı, Sofya havalimanının işletme hakkının 35 yıl devri için geçen yıl Mayıs ayında ihale açmıştı. İhalenin 12 milyar leva, yani 659 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor. Havalimanı yılda 5 milyon yolcu tarafından kullanılıyor.


Bir kaynak Reuters'a Limak Holding, Rus VTB Capital ve Flughafen Zurich'in ihaleye bir konsorsiyum oluşturarak katılacaklarını söylemişti.


İhaleye katılmayı değerlendirdiğini açıklayanlar arasında Alman havalimanı işletmecisi Fraport ve yerel basında yer alan haberlere göre TAV Havalimanları Holding de bulunuyor.

İhale tarihi ilk ilanından bu yana dört defa uzatıldı. İhale son olarak Kasım ayında cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra istifa eden merkez-sağ hükümet tarafından Ocak ayına ertelenmiş, sosyalistler ise ihalenin iptali çağrısında bulunmuşlardı.


İhalenin son olarak Mayıs ayına ertelenmesi, Mart sonunda yapılacağı tahmin edilen erken genel seçimlerden sonra oluşacak hükümetin ihale sonuçlarına nihai onayı vermesine imkan verecek.



Yeni Şafak


Geri Dön